Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Om motoren på en 1972 Opel GT

Opel GT-modellen linjen ble produsert 1968-1974 og markedsført gjennom Buick forhandlere. 1972 Opel GT var en av de mest gjenkjennelige biler fra Opel i 1970-årene. Kroppen styling av GT har kurver som ligner Chevrolet Corvette av denne perioden, og bilen har en liten inline fire-sylindret motor og bakhjulsdrift. Motor spesifikasjoner

1972 Opel GT kom med bare én motor, en 1,9 liter (115,8 CID) overliggende kamaksler inline fire. Den leverer 83 hestekrefter ved 5400 RPM. Det var ned fra 102 hestekrefter i 1970. Den dreiemoment på motoren er 111 pounds /føtter på 3400 RPM. Det var ned fra £ 115 meter på 3000 RPM i 1970. De fire-bærende Topplokkonstruksjonen var ny for 1972. Hydrauliske ventil løftere var også nytt for 1972. I de foregående årene (1968-1971), ble det solide ventilløftere brukt.
Environmental Styrer

De nye utslippskravene i 1971 krevde 1972 GT er motoren som skal detuned betydelig gjennom resten av bilens modell løp. De forurensningskontrollene resulterte i en nedgang i kompresjon og et tap på 20 hestekrefter. Dette er ikke første gang Opel jobbet med forurensning kontroller. Noen 1970-modellene var utstyrt med en A.I.R. system, som er den injiserte luft reaktoren. Den A.I.R. er et belte-drevet luftpumpe som brukes som en forurensning styringsenhet.
Fuel Induksjon

Den opprinnelige drivstoff induksjon system besto av en Solex 32 /32 enkelt to-fat ned utkast forgasseren med en automatisk choke. Over tid, var de Solex forgassere en av de første delene til å mislykkes. Mange eiere erstattet Solex enheter med Weber 32/26 DGEV forgassere, ifølge Hemmings.com. Hemmings også rapportert at riktig innstilt Weber forgassere fungere godt med fabrikken cam.
Årsmodell Forvirring

Kjøpe deler til spesifikke modell år med Opel GT kan være forvirrende. Modellen års periode for Buick, som solgte Opels gjennom sine forhandlere, og Opel var annerledes. Den amerikanske modellen året gikk fra september til september. Hvis en ny bil ble bygget mellom september 1971 til august 1972, vil det være en 1972 modell. Modellen år i Tyskland - der Opel GT ble gjort - kjørte fra januar til januar. Derfor var det ingen klarhet i den grad som Opel deler eller utstyr var tilgjengelig for hvilken modell år. Dette er ikke første gang dette problemet oppsto. Noen leftover 1969 GT ble solgt som 1970-modeller. Restene inneholder ikke A.I.R. system. Forvirring over ventende utslippslovgivning var grunnen til at noen de '69s ble holdt tilbake.
Anbefalt drivstoff

Opel GT-motoren er konstruert for å kjøre på premium grade bensin. Denne karakteren har den høyeste anti-motor-knock kvalitet. Brukerhåndboken fraråder bruk av lavere oktan, fordi den inneholder en lavere anti-knock kvalitet. Komprimering antenning lav-oktan spontant i en annen del av forbrenningskammeret. Trykket bygger voldsomt som de to flammefronter møtes. Dette resulterer i motoren banke. Kontinuerlig eller overdreven motor knocking kan skade motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90454.html

Previous:
Next:

Classic Cars