Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1969 Camaro Pace Car Informasjon

Det er en prestisjefylt mulighet for en bilprodusent å tempoet 500 Indianapolis, kjent som "Greatest Spectacle i Racing." Fra 1948 til 2010, har Chevrolet viste frem 21 forskjellige modeller. I 1967 Camaro først gjorde sin debut --- både på markedet og som Indy 500 Pace Car. Denne introduksjonen hjulpet starte Camaro til populære status, men dens avkastning i 1969 er det gjort det beryktede. De originale Pace Cars

Chevrolet custom-bygget to identiske biler for de offisielle Pace Cars, en main og en backup. Fra og med basere 1969 Camaro kabrioleter, RS (Rally Sport) og SS (Super Sport) pakkene ble lagt. Den mest merkbare bidrag fra retten pakken er grillen og skjulte frontlykter. Chrome SS emblemer pynte grille og fremre støtfanger. Hetten er oppgradert til en Z/28 motordekselkonstruksjon hette, og en bakre spoiler ferdig ryggen. Jim Rathmann, 500 Indy vinner i 1960, fikk æren av å kjøre dette tempoet bil å lede løpet.
Motor og ytelse
Racers rundt kurven.

Når fører et løp like viktig som Indy 500, er et imponerende eksempel nødvendig. Ved hjelp av støpejern hoder, ingeniører hånd-bygget to L78 396-kubikk-tommers motorer. Disse brawny turbojet v8s er vurdert på 375 hester ved 5600 rpm. Åpnet opp på banen, de kjører kvart mile på 14,7 sekunder på 98.7 mph. Dette ble koblet sammen med tre-trinns Turbo Hydra-Matic automatgirkasse.
Andre oppgraderinger

396 motoren ble supplert med en heavy-duty batteri, og generatoren ble styrket til en 63 amp versjon. Akselen ble oppgradert til en 3.31 ratio for å håndtere den kraftige bremsesystem. Goodyear sporvidde GT dekk og 15-by-7 rally hjul lagt til utseende og ytelse.
Maling og Trim

Avslutte Pace Car er tilpasset interiøret og eksteriør. Selv om noen år Pace Car er ferdig med subtile ferdig, er det ingenting uanselig om 1969 Pace Car. Kroppen ble malt hvit med en hvit cabriolet toppen. Racing striper i levende Hugger Orange reiste nedover panseret og bak på bilen. Interiøret møbeltrekk matchet Hugger Orange maling. På dørene en stor merket, også fremhevet i oransje, proklamerte "Chevrolet Camaro, Official Pace Car, 53rd Annual Indianapolis 500 Mile Race, 30 mai 1969."
Andre Festival Biler

I tillegg til to offisielle Pace Cars, var ytterligere 43 biler skreddersydd som "festival biler." Disse ble brakt til 1969 race for VIPs og kjendiser til å bruke under paraden fanget. Mens bilene ligne den offisielle Pace Car i maling og trim, under panseret er en mindre 350ci motor. I kontrast, inneholdt 116 USAC (USA Auto Club) offisielle biler enten 350ci motor med automatgir, eller større 396ci motor og en manuell fire-trinns girkasse.
Replicas

Når vi diskuterer 1969 Pace Car, kan en rekke biler bli referert til. Foruten de offisielle biler og de andre festival biler, produsert Chevrolet 3675 kopier for å selge direkte til forbrukerne. Ved å gjøre denne bilen tilgjengelig for race fans og bil kjennere, Chevrolet effektivt drevet sin prestisje. Kits og kopiert dekaler er også tilgjengelig for kjøp. Kjøpere som ønsker å kjøpe en 1969 Pace Car bør være klar over disse forskjellene og krever ytterligere dokumenter for å støtte den type Pace Car de kjøper.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90413.html

Previous:
Next:

Classic Cars