Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Slik installerer du en Corvette C4 Fuel Injector

C4 Corvette 1984-1996 ble kjent under fellesbetegnelsen "de vitenskapelige Korvetten" og mange nyvinninger ble introdusert til disse kjøretøyene. I 1985 byttet General Motors til Tuned Port Injection (TPI), sin versjon av enkelt sylinder bensininnsprøytning. Det var åtte injektorer montert i en fuel rail leveres med en strøm av gass fra drivstofftanken under konstant regulert trykk, i tillegg, det var en niende injektor for kaldstart. Brenselet rail ligger under air plenum og løpere. Fjerne en injektor innebærer å fjerne plenum, løpere og drivstoff rail å erstatte den gamle injektor med en ny. Du trenger:
Hjulklosser
3/8 "SAE socket satt
3/8" metriske socket satt
3/8 "drive intern Torx socket satt
3/8" drive momentnøkkel ft-lbs
3/8 "drive momentnøkkel tommers-lbs
Crowfoot fastnøkkel satt SAE
Crowfoot fastnøkkel satt Metric
Needle-nese tang
Fuel trykkmåler
Fuel samling cup
Diverse skrutrekkere
Clean filler
Replacement luft plenum pakning satt
Replacement drivstoff injektor (s)
New drivstoffilter
New drivstoff injektor O-ringene
Ny bensinslange O -ringer
Kaldstart injektor O-ring
Vis mer Instruksjoner
Fjerne drivstoff sprøytebrukere
en

Parker bilen på et plant, hardt underlag og sett på parkerings brems. Sett bremseklosser under bakhjulet. Åpne panseret og la motoren avkjøles. Fjern den negative batterikabelen. Fjern gassen, strupeventil (overføring kickdown) og cruise kontroll kabler. Avhengig av modell, kan du bruke nål-nese tang for å fjerne klippet eller skyv kabelen låsen. Ta kabelen holderen på plenum. Fjern de tre Torx boltene på kabelen festebraketten og flytte braketten og kabler ut av veien.
2

Installer bensinmåler på Schrader ventil på høyre bak på drivstoff rail. Avlast trykket og tapp drivstoffet til drivstoff container og kast. Bruk to fastnøkler, en som en backup skiftenøkkel, fjerne de viktigste og drivstoff retur linjer fra rett foran drivstoff rail. Catch drivstoff på samling container og kast.
3

Fjern de fire boltene på spjeldhus. Luften renere og air flex rør kan også trenge skal fjernes. Fjern gass stilling sensor og tomgangsluftkontroll kontakter, være forsiktig med å skade kontakten eller sensor.
4

Fjern de to vakuum linjer på høyre bak på luften plenum og vakuum linje fra drivstoff trykkregulator. Ved hjelp av en T-40 Torx-kontakten, fjern de fire boltene som holder høyre runner til plenum og de seks boltene som fester løperen til inntak manifold. Fjern høyre løper. Fjern de fire boltene som fester plenum til venstre runner og fjern plenum. Fjern de seks bolter for venstre løper ved inntak manifold og fjern venstre løper. Note som lengde bolter kom fra hvilke hull.
5

forsiktig fjerne ledningen klipp som holder ledningsnett til alle sprøytebrukere. Fjern den ene Torx bolten som holder kaldstart injektoren hvis utstyrt. med en fastnøkkel fjerne kaldstart hard linje fra drivstoff rail og ta ut kaldstart injektoren og linje. med en pipenøkkel Fjern de fire boltene som holder fuel rail. med fast trykk og en vuggende bevegelse, forsiktig løfte drivstoff rail med alle injektorer ut av inntak manifold.
6

Vend skinnen over på en ren arbeide overflaten med injektorene vendt opp. med en skrutrekker, rotere injektoren klippet ved nysgjerrige på tappen på klippet. Fjern injektor med en vuggende bevegelse. Gjenta denne prosessen til alle nødvendige sprøytebrukere er fjernet. Obs hvis det er rusk i drivstoff rail rør. Hvis du finner rusk, må du demontere og rengjøre drivstoff rail og regulator, og installere nye O-ringer.
Installere New Fuel Injector og Bytte komponenter

7

Coat det nye drivstoffet injektoren O-ringer med motorolje og skli på toppen og bunnen injektor O-ringene på injektoren. Installer de nye sprøytebrukere i brenselet rail med fast trykk og en vuggende bevegelse. Roter hver injektor klippet inn låsetrinn i rett spor på injektoren. Kontroller at injektoren sele kontaktene vender påhengsmotoren på drivstoff rail.
8

Plasser drivstoff rail tilbake på inntak manifold, fôr opp hver injektor i sine respektive hull. Ved hjelp av fast trykk og en vuggende bevegelse, trykker injektorene i sine hull og drivstoff rail på de fire bolt mounts. Bytt ut de fire drivstoff rail boltene og trekk til med en momentnøkkel 15-22 ft-lbs . Installer drivstoff linje braketten bolten og stram til 20 til 30 ft-lbs. Installer nye O-ringer på drivstoff og brensel returlinjer og hånd stram nøtter. Med en Crowfoot fastnøkkel, momentnøkkel og backup skiftenøkkel, skru til drivstofflinje nøtter til 88 tommers-lbs. Sett inn en ny O-ring på kaldstart injektoren og installere på drivstoff rail. Med en crowfoot skiftenøkkel og momentnøkkel drivstoff linje mutteren til 88 tommers-lbs og stram kaldstart injektoren bolt til 15 til 22 ft-lbs.
9

Rengjør alle pakningsrester av løpere, plenum og throttle body. Installer nye pakninger på plenum og løper ved å samkjøre alle plast justering pins. Rett venstre runner på plenum og løst inn de fire skruene. Rett venstre løperen på inntaket manifold og løst installere de seks boltene. Juster høyre løper og løst inn de fire plenum bolter og de seks manifold bolter. Alternativt stram alle 20 boltene til 20 ft-lbs.
10

Sett de to vakuum linjene på plenum på høyre bak og ett vakuum linje på drivstoff trykkregulatoren. Koble til alle drivstoff injektor elektriske kontakter. Sett spjeldhus med en ny pakning og stram til de fire skruene med 18 ft-lbs.
11

Sett flex frisk luft rør og luftfilteret hvis fjernet. Monter kabelen brakett og kabel-holderen på plenum. Stram de tre boltene til 18 ft-lbs. og installere gassen, strupeventil og cruise control kabler. Koble gass stilling sensor og tomgangsluftkontroll elektriske koblinger. Sjekk at alle tilkoblinger er tette og alle bolter er strammet til med riktig moment spesifikasjonen.

12

Installer drivstoff trykkmåler på Schrader ventil på høyre bak på drivstoff rail og ta ut brensel trykkregulator vakuum linje. Vri tenningsnøkkelen i startposisjon, men ikke starte bilen. drivstofftrykket lesing bør være mellom 47 og 48 psi. Sjekk om det lekker drivstoff. Sett drivstoff trykkregulator vakuum linje og starte bilen. Sjekk om det er drivstoff, inntak luft eller vakuum lekkasjer. Sjekk at drivstoff trykket er mellom 36 til 39 psi på en 1985-1987 C4 eller 40-42 psi på en 1988-1996 C4. Hvis ingen problemer blir funnet, fjern bremseklosser og prøvekjøre bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90749.html

Previous:
Next:

Classic Cars