Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Jeepster Historie

The Jeepster var en populær sportsbil konvertible produsert av Jeep for et par år etter andre verdenskrig. Merket ble gjenopplivet i 1960 i et forsøk på å øke Jeep popularitet. Beskrivelse

Den opprinnelige Jeepster er en cabriolet, to-wheel drive sportsbil med en frontgrill og frontlys design som er svært lik den klassiske Jeep og dagens Jeep Wrangler. Bilen ser ut som en krysning mellom en luksus antikk roadster og en off-road kjøretøy. Den inneholdt både fire-sylindrede og seks-sylindrede motorer.
Etter andre verdenskrig

Jeep maker Willys-Overland Motors introduserte Jeepster i 1948 og solgte det gjennom 1951 . Den Jeepster er designet for å appellere til veteraner som var tilbake til USA etter år med kamper i World War II. Den Jeepster design så veldig lik den militær-grade Jeeps som var så mye brukt av amerikanske styrker under krigen. Willys solgt 135 528 Jeepsters.
Brand Revival

Jeepster merket ble gjenopplivet i 1966 av den amerikanske Motor Company, som var eieren av Jeep merkevaren i tiden. Den Jeepster Commando var et forsøk på å gjenopplive en Jeep merkevare som var i tilbakegang. Denne gangen Jeepster var en firehjulsdrevet kjøretøy, og det kom i flere kroppstyper: stasjonsvogn, kabriolet, pickup og roadster. Den nye Jeepster Commando navn var slutt kortsluttet til Commando og AMC avviklet det helt i 1971.
Hurst Jeepster

I 1971 Hurst Jeepster kom til markedet. Dette Jeepster var en spesialutgave med ombygging av Hurst Performance, et selskap som spesialiserte seg på å lage produkter som styrket resultatene av muskelbiler.
Jeepster Klubber

dag Jeepsters er sjelden, men det er flere bil klubber, som for eksempel den amerikanske Jeepster Club, som hjelper jobbe Jeepster eiere sammen for å finne og selge Jeepster deler. Disse klubbene har regionale kapitler og holde mange gruppe rides, opptog og forestillinger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90351.html

Previous:
Next:

Classic Cars