Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hvor å Fastsette Chevy 305 Problemer

De åtte sylindret Chevrolet 305 er dårlig ansett på grunn av dårlig fabrikken ytelse, spesielt i forhold til Chevy større 350-motor. Mens General Motors måtte gjøre noen kompromisser i den innledende design, er resultatet en motor som eldre bileiere kan stille til en "sweet spot" mellom hestekrefter og drivstofføkonomi. Instruksjoner
en

305 kubikk tommer (5,0 liter) motor ble introdusert i 1975 for å møte føderale utslipp standarder samtidig forbedre GM flåte kjørelengde gjennomsnittet. Ytelse var ikke en første bekymring. Stodgy modeller som Chevrolet Caprice, Oldsmobile Cruiser vogn, og Buick Skylark brukte motor, gir det et rykte som under drevet. Imidlertid kan 305 også bli funnet i den mer krevende Camaro linje samt lette lastebiler og varebiler. Motoren ble erstattet av Vortec 5000 i 1996.
2

Fordi 305 er designet for å gi moderat strøm og samtidig beholde relativ effektivitet, er sjåfører på jakt etter rene hestekrefter eller stor kjørelengde kommer til å bli skuffet. Denne motoren kan bli endret for å levere 350 hk, men en balanse av irritabel (men ikke enestående) ytelse med anstendig gass kjørelengde bedre passer de fleste førerens behov. Fornuftige oppgraderinger til 305 korrigere de innledende tekniske problemer med moderne komponenter som lar motoren drive mer effektivt, øker både kraft og kjørelengde.
3

Den primære problemet med Chevrolet 305-motor er den smale 3,736 boring, noe som resulterer i liten luftmengde i forhold til en større blokk. De lager overskrifter ytterligere begrenset luftinntak på grunn av forurensning bekymringer, selv om erstatning Edlebrock eller vortec overskrifter øke luftstrømmen samtidig opprettholde riktig utslipp. Oppgrader luftfilterenheten med en moderne enhet for å la motoren "puste" lettere på inntaket. Aksjen eksosanlegg er som regel tilstrekkelig -. Om pre-1981 katalysatorer bør erstattes med en høyere flow "honeycomb" converter
4 p Hvis ombygging av motoren, ta opp noen av de interne svakhetene i 305. Endre pre-1990 fabrikken flat-tappet cams til hydrauliske roller cams å redusere friksjon. Likeledes bedre flat-top stempler er overlegen til de opprinnelige innsunket stempler, som tilbyr kraft samtidig opprettholde utslipp standarder. Aksjen store ventil hoder kan føre til ventil shrouding som reduserer luftstrømmen. En løsning er å installere et større eksosventil så shrouding vil være mindre bekymring. Også ta en titt på å erstatte en to fat forgasser med en Spjeldhus drivstoff injektor (TBI) eller en fire fat "Quadrajet" forgasser. Begge systemene har økonomi på motorvei-hastigheter, men likevel gi strøm når du trenger det.
5 p Som med alle eldre biler, kan perifere systemer slites ut lenge før motoren gjør. Den cam drivverket er av spesiell bekymring på 305 motorer. 305s produsert før 1988 brukte en nylon-toothed cam utstyr for å redusere støy. Dette utstyret er utsatt for svikt, og bør erstattes med en solid stål gear. Hvis erstatte aksjen vannpumpe vurdere en elektrisk versjon for å redusere arbeidsbelastningen på motoren. Stock radiatorer av denne årgangen ofte trenger erstatning i tillegg. Sats på en lett tre rad aluminium modell som reduserer vekten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90350.html

Previous:
Next:

Classic Cars