Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Mustang Bullitt Historie

Steve McQueens 1968 filmen "Bullitt", er nå en kultklassiker med en jakt scene som satt i baren for biljakter siden den gang. Filmens mørke grønne Mustang GT ble beundret og selv kopiert av dyktige amatører. På begynnelsen av 21-tallet, førte Ford ut den første av to Bullitt spesielle utgaver og bilen er fortsatt en samler drøm. Movie

I 1968 spilte Steve McQueen i en film kalt "Bullitt", berømt for sin biljakt scene gjennom gatene i San Francisco. Han kjørte en 1968 Ford Mustang 390 CID Fastback, malt Highland Grønn. Fra tid til annen, dets dekk forlatt bakken helt som driverne nådd hastigheter på over 100 mph.

Ifølge forfatter og journalist Brad Bowling, er det én igjen bilen fra filmen privateid og ikke sannsynlig å være på utstilling når som helst snart. Den andre bilen ble ødelagt og senere knust i en søppelplass.
Mustang GT

Ford Mustang GT funksjoner ble først introdusert som en add-on pakke i 1968. Den "GT Utstyr pakke" inkludert en V8-motor, tåkelys montert på grillen og skivebremser. Den ble designet for å være rask og kraftig, og Ford startet racing dem i 1965. GT Mustangs er fortsatt bygget, men det tok til 2001 for Bullitt å fremstå som en bil i sin egen rett.

Replicas

Filmen hadde en kultstatus, og siden den gang, har sjåførene vært å skape sine egne lookalikes eller kopier. Flere eksempler kan finnes på The Bullitt Side, en del av den tyske Mustang fanside The Unexpected Ponysite. Slike kopier er en anbefaling til engasjement og, i noen tilfeller, besettelse. Kanskje på grunn av disse kopier, i 2001 Ford lansert en spesialutgave GT designet for å se ut som Steve McQueens Bullitt.
2001 Bullitt

senket bilen hadde en Bullitt navneskilt, 17-tommers racing style felger og andre unike funksjoner som møbeltrekk og aluminium pedaler stylet som sin mye eldre forgjenger. Gjemt inne var nok av moderne teknologi som Brembo bremser og Tokico sjokk. Denne bilen kom i tre farger: Mørk Highland Grønne med et nikk til filmen, Black og True Blue. Det var en spesiell utgave, med bare 5582 Bullitts gjort i 2001.
2008 Bullitt

I 2008 brakte Ford tilbake Mustang Bullitt, bare tilgjengelig i Dark Highland Grønn eller svart. Denne modellen ble presentert uten ytre Mustang symboler som GT og Mustang logoer, og det hadde en spesialdesignet eksossystem som hørtes ut som eksos i McQueens film.

Ekko opprinnelige status av GT som et tillegg -on, for 2009, Bullitt pakken var tilgjengelig som en pakke for Mustang GT Premium kupeer.

Bullitt har en hengiven tilhengerskare, og "Bullittheads" møte online ved International Mustang Bullitt Owners Club.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90349.html

Previous:
Next:

Classic Cars