Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Slik reparerer en luftpumpe på en Corvette C4

AIR injektor pumpe, eller smog pumpe, dukket opp på Chevrolet Corvette på 70-tallet for å kontrollere utslipp. Pumpen ved å sprøyte luft inn i eksosen for å brenne gjenværende drivstoff igjen i forbrenningsgasser. C4 corvette brukt en A.I.R. Pumpen er montert på forsiden av motoren med en serpentin belte og antall gummislanger å koble den til avgassystemet luftfilteret og kontroll-ventiler. Pumpen er en enkel vingepumpe å presse luft for systemet. Pumpen kan rengjøres og smøres, men utskifting skovler og lagrene er ikke lett tilgjengelig. Du trenger
bremseklosser
3/8-inch SAE socket satt
3/8-inch Metric socket sett
Serpentinstein belte verktøyet
Needle-nese tang
SAE fastnøkkel
Metric Nøkler
Mineral Spirits
Compressed Air
Air Blower
Hi temp Bearing Grease
Aluma Blast Spray maling
underhood svart spraymaling
Deler Skive (valgfritt)
Vernebriller
mekaniker hansker
New AIR pumpe
Vis flere instruksjoner
Fjerne Air Injector Reactor
en

Plasser bilen på et flatt og jevnt, hardt underlag. Still inn nødbremsen og sted bremseklosser bak bakhjulene. La motoren avkjøles. Ta på vernebriller og hansker. Åpne panseret og finn A.I.R. pumpe. Det sitter på venstre side av motoren, på en brakett over servostyring pumpe og til høyre for dynamoen.
2

Løsne de tre boltene på AIR pumpe trinse med en stuss, men ikke fjern. Bruke Serpentine beltet verktøyet, fjern Serpentine beltet. Med en pipenøkkel og vanlig skiftenøkkel, fjerne den lange bolten som holder dynamoen braketten på AIR pumpe. Fjern skruen som holder bærestaget som festes til inntak manifold.
3

Finish fjerne AIR pumpe trinse. Fjern den nedre bolten som holder A.I.R. pumpe til braketten med en pipenøkkel. Fjern det siste bolten på baksiden av braketten, gummislangen fra utløpsrøret, og fjerne luft pumpe fra braketten.
Reparere AIR Pump
4

Roter akselen av pumpen og merke noen binding eller lyder. Med en skrutrekker forsiktig lirke av rocking sølv aluminium trinse støtte ut av akselen. Deretter forsiktig lirke svart plast luftventilen av akselen. Fjern de fire boltene på baksiden med en pipenøkkel. Forsiktig separate bakplaten fra pumpen. Fjern den bakre plate.
5

Inspiser trommelen på innsiden av AIR pumpehuset. Det er en trommel på innsiden med grafitt impregnert skovler kommer gjennom. Hvis noen av skovlene er ødelagt, må pumpen erstattes. Ikke tvangsflyttet rotere trommelen med bakplaten og akselen fjernes eller lamellene vil bli skadet.
6

Bløtlegg hele pumpen i white spirit eller en del vaskemaskin. Rense ut alle de gamle fett. Blås ut og tørk med trykkluft. Smør akselen bakre lageret og cams inni trommelen med hi-temp lagerfett. Nøye erstatte bakplaten ved å jobbe akselen tilbake gjennom cam lagrene. Roter foran akselen mens du holder bakplaten. Hvis det er noen binding på dette punktet, erstatte AIR pumpe.
7 p Hvis AIR pumpe dreies uten binding, male tilfelle med Aluma Blast og la tørke. Male bolter, trinse og plast luft vane med underhood Svart. Installere de fire bakre plate bolter og stram. Sjekk rotasjon igjen. Sett inn den sorte plasten sjalusien ved å vippe på akselen og deretter skivene spacer av samme prosedyre.
Installere AIR Pump
8

Installer AIR pumpe på sin brakett og utløp gummislange, og erstatte stor bolt i bunnen av braketten. Sett på toppen bolten og stram de to boltene.
9

Sett bærestaget og bolten og stram. Erstatte dynamo brakett og stram den lange bolten og mutteren.
10

Sett Serpentine beltet med Serpentine beltet strammer verktøyet. Sjekk alle bolter for riktig moment. Fjern klosser. Prøvekjøre bilen, lytter etter lyder og sjekke motorytelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90628.html

Previous:
Next:

Classic Cars