Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Ratchett momentnøkkel Instruksjoner

En momentnøkkel er en enhet konstruert for å stramme boltene til en bestemt innstramming eller moment spesifikasjonen. Dette mål på tetthet beskytter både gjengene på bolten og gjengene på den vedlagte komponent. Mest bil beholde bolter og muttere krever en bestemt dreiemoment spesifikasjon. Mange av maskiner eller andre komponenter som krever holdebolter også kan ansette bestemt dreiemoment spesifikasjonen. Den skralle momentnøkkel er en av de mest populære stilarter av momentnøkkel for å oppnå oppgaven. Den Torque Innstilling

dreiemoment innstilling for skralle fastnøkkel benytter ofte en måler på basen på håndtaket på skiftenøkkelen. Mange skiftenøkler har både standard foot pounds og metriske Newtonmeter å overholde både standard og metriske dreiemoment spesifikasjoner. Mindre skiftenøkler for mindre bolter nøtter er også tilgjengelig i tommers pounds og Newton centimeter spesifikasjoner.

Basen på håndtaket er vridd i en retning eller den andre for å oppnå riktig ønsket innstilling for dreiemoment spesifikasjonen, enten i standard eller beregning. Når måleren er satt, håndtaket vanligvis benytter en slip-lock enhet på håndtaket, slik at det ikke uforvarende bli manipulert under bolt eller mutter innstramming.

Torque spesifikasjoner er tilgjengelige for de fleste biler i kvalitet reparasjon manualer. Andre ikke-bilindustrien bør referere til eiere manualer eller produsenten for å få de riktige stramme spesifikasjoner.
Stramme bolten eller mutteren

Mest skralle momentnøkler har en firkantet stasjon, omtrent som en vanlig skralle. Populære størrelser er tilgjengelige er 1/2-inch stasjonen for fot pund og Newton meter, 3/8-inch stasjonen for både fot pund og tomme pund og Newton meter og Newton centimeter, og 1/4-tommers stasjonen for tomme pund og Newton centimeter . En passende størrelse socket plasseres på stasjonen på momentnøkkel og deretter brukt til bolt eller mutter, akkurat som en vanlig skralle.

Trekk til bolten eller mutteren med klokken ved hjelp jevne slag. Pass på hånden din posisjon på håndtaket på nøkkelen er plassert i den foreslåtte eller ønsket posisjon. Momentnøkkelen håndtaket vil enten indikere denne posisjonen, eller du må kanskje lese bruksanvisningen for skiftenøkkelen.

Når bolten eller mutteren har oppnådd den pre-set dreiemoment setting, leder av fastnøkkel med skralle Enheten vil enten hørbart klikk eller skjule litt til siden. Dette vil varsle deg om at dreiemomentet spesifikasjonen innstilling er oppnådd for den spesifikke bolt eller mutter. En klikkeren ratcheting momentnøkkel bidrar til å stoppe deg når tetthet av bolt eller mutter er nådd, men mest alle momentnøkler vil fortsatt tillate deg å fortsette å stramme ment komponent. Pass på å stoppe innstramming når skiftenøkkelen indikerer det har nådd ønsket innstilling.

Vedlikehold

Momentnøkler er noe delikat verktøy. De bør kalibreres etter noen bruker for å sjekke deres innstillinger riktig. Instruksjoner om hvordan å kalibrere skiftenøkler kan variere og eierne manuelle for å gjøre det bør være i stand til å instruere deg hvordan. Fjerne muttere og bolter med momentnøkkel er sjelden anbefales. Men du kan komme over noen venstrehendte muttere eller bolter som krever at du slår på enheten med klokken for å fjerne og mot klokken for å stramme. På grunn av dette, mange nøkler har en bryter i nærheten av skralle hodet for å endre retningen på firkant av skralle. Andre skraller kan ansette en dual-ledet firkant, en side for klokken bevegelse og den andre for klokken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71444.html

Previous:
Next: No

Generell Auto Repair