Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hva er en fire-trinns girkasse?

En fire-trinns girkasse er en girkasse som gjør at et kjøretøy for å operere med fire forskjellige hastigheter. Dette var en forbedring fra tidligere sendinger, fordi det gjorde det mulig for biler som brukte fire-trinns girkasser til å kjøre raskere og bedre enn de tidligere transmisjonssystemer. Mest automatiske biler i dag bruker fire-trinns girkasse. Manuell girkasse biler generelt bruker nå seks-trinns girkasse med muligheter for seks hastigheter og en omvendt funksjon. Historie

De tidlige 60-tallet var starten på de fire-trinns girkasse. Chrysler var det første selskapet til å produsere den nye overføringen. Hensikten med den fire-trinns transmisjon var å ha en transmisjon som var holdbart, sterkt og fleksibelt. Chrysler ønsket en overføring som kan brukes i noen av sine biler, varebiler eller lastebiler. De fire-trinns girkasse ble brukt fram til slutten av 70-tallet. Andre store bilselskapene som Dodge og Plymouth begynte å bruke fire-trinns girkasse også. På åttitallet formatet på fire-trinns girkasse endret, men selv i dag den grunnleggende strukturen er fortsatt i bruk. Den opprinnelige fire-trinns girkasse var en manuell giring, men de fleste fire-trinns girkasser i dag blir kjørt automatisk.
Funksjon

Hensikten med en fire-trinns girkasse er slik at føreren litt mer kontroll av hans eller hennes automatgir bil. Den normale "D"-funksjonen lar bilen for å operere på nesten hvilken som helst hastighet og høyde. Imidlertid ytterligere to kjørehastighet er nyttig når du kjører opp og ned bratte bakker, og for å nå maksimal hastighet raskere. Det motsatte funksjonen er uunnværlig for moderne bilkjøring.
Egenskaper

Funksjoner av en fire-trinns girkasse varierer fra produsent. Alle sendingene har funksjonene: vanlig kjøring, revers, kjørehastighet en, og kjørehastighet to. Disse er alle nyttige for ulike situasjoner for kjøring. Den opprinnelige fire-trinns girkasse var A-833 girkasse. Dette var populært for mange år fordi det var passelig mellom manuell girkasse og automatgirkasse. Dette gjorde Chrysler mer allsidighet i sine biler, og også gjort det mulig for selskapet å spare penger.
Størrelse

Størrelsen på fire-trinns girkasse varierer etter modell av bilen . Lastebiler og varebiler har større overføringer, mens biler og SUVer har som regel små. Det er viktig å måle størrelsen på den gjeldende overføring i bilen din hvis du ønsker å erstatte den med en annen form for overføring. De fleste sendinger er minst 3 til 4 meter lang. Sendinger er også svært tung, og bør ikke bli plukket opp uten de riktige verktøyene som levers, skiftenøkler og annet løfteutstyr.
Betydning

fire-trinns girkasse er en av de mest utbredt blant biler i dag. Det er svært få automatiske fire-trinns girkasse i dag, men det er mulig å fortsatt få de gamle sendinger hvis du ønsker å bytte ut din nåværende overføring. Uten de fire-trinns girkasse biler ville kjøre mye annerledes enn de gjør i dag. De ville være dyrere, og tar mye mer gass for å løpe. De fire-trinns girkasse har definitivt vært en stor aktør i fashioning bilen industrien slik vi kjenner den i dag.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71038.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair