Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hva er en Intake Manifold Runner?

For å forstå funksjonen av et inntak manifold runner, er det viktig å forstå hvordan en bil induksjon systemet fungerer. Induksjon, i denne forstand, er prosessen hvor luft trekkes inn i motoren og blandet med drivstoff. Det er vanligvis to typer induksjon: tvang og normalt aspirert. I en tvungen induksjon system, er innløpet kostnad luft komprimert av en kompressor eller en turbolader. I en normalt pustende motor, blir luften tvunget inn ved atmosfærisk trykk. Deler av en Inntakssystem

Når en motor går, blander det luft med drivstoff i forholdet 14.7:1 luft til drivstoff. Det får drivstoff fra bensintanken, og luften kommer fra atmosfæren. For å få luften til sylinderen der det kan brennes med drivstoff krever litt nøye avstemt rør i et system som består av en kald luftinntak, et luftfilter, gass og inntak manifold løperen. Hver av disse delene er laget for å fungere sammen med andre deler av systemet slik at motoren fungerer på topp effektivitet for den type kjøring forventet for kjøretøyet. Trucks er designet for å være mer effektiv ved lave turtall, personbiler er designet for bred ytelse, sportsbiler har toppeffekt ved høyere turtall varierer
Cold Air Inlet
Dette er en ofte oversett komponent i induksjons-systemet. Den kalde luftinntak gir en vei for å trekke luft fra utsiden av motorrommet på en slik måte at man unngår unødig eksponering for vann (regn) og annet rusk, slik som insekter, småstein og skitt. Den viktigste jobben av denne delen av systemet er å gi luft til motoren som er like kul som mulig, noe som sikrer maksimal lufttetthet. Fordi motorrommet er varmt, bør luften ikke trekkes derfra. Dessverre er det mange auto-entusiaster - i et forsøk på å øke makten - fjerne sine kald luft og erstatte den med en ettermarkedet luftfilter. Uansett beskjedne gevinster de oppnår med en høyere-flow filter er for det meste oppveid av den høye temperaturen på inngående luft trekkes fra den oppvarmede motorrommet.
Luftfilter
< p> Den luftfilter gjør akkurat det navnet tilsier. Det filtrerer grus og partikler fra luften som ville, over tid, alvorlig skade og forkorte levetiden på motoren.
Throttle Body /forgasser

gassen er en ventil som styrer luftstrømmen til motoren. I bensinmotorer, er det den bevegelige delen som styres av gasspedalen. I carbureted kjøretøyer, blir gassen inkorporert direkte inn i forgasserhuset. I drivstoff-injisert biler, er gassen som ligger nedstrøms for luftfilteret. Etter å ha passert gjennom gassen, går luften inntak manifold.
Intake Manifold Runner

Manifold, i en bil søknad, betyr et rør gjennom som noe flyter. Nesten alle motorer har en eksosmanifold - røret hvorigjennom fraluftsmengde - og en inntaksmanifold, som er røret gjennom hvilket innsugningsluften strømmer charge. De fleste moderne motorer bryte innsug og eksos manifolder i separate rør som tjener hver sylinder. Så inntaket manifold runner er røret som går fra gass til topplokket der inntak ventil gjør at luften kan gå inn i cylinder.But det er ikke bare en pipe. Hver gang inntaket ventilen åpner, setter opp en trykkbølge som forplanter seg tilbake opp inntaket løperen. Det gjenspeiler den av på gassen og reiser ned igjen løperen. Dette skjer mange ganger per sekund som inntaket ventilen spretter opp og ned. Som du kan forestille deg, er trykkfordelingen inne i inntaket løper en veldig rotete sted. Men på visse turtall, får utbredelsen av dette inntaket løper i takt med inntaket ventilen slik at akkurat som inntaket ventilen åpnes, det også opplever en positiv trykkbølge. Denne trykkbølge bidrar til å tvinge inntaksluften lade inn i sylinderen i en prosess som ikke ulikt forkomprimering. Det er ikke så sterk som kompressortrykket, og er ikke konstant, men for visse RPM-områder kan det føre til en betydelig forbedring i performance.Naturally, vil en lang inntak løper kreve mer tid trykkbølgen forplante seg til inntaket og løper tilbake til inntaket ventil. Dette betyr denne motoren vil ha et dreiemoment peak på et lavere turtallsområde enn en motor med korte inntak løpere. Lastebiler og arbeid kjøretøy har vanligvis lange inntak løpere, mens de av en sportsbil kan være svært kort. Personbiler kan ha et inntak manifold med inntak løpere i forskjellige lengder for å spre ut dreiemomentkurve inn i en bredere, men lavere og mer håndterlig profil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71140.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair