Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan endre Serpentine Belt på en KIA Sedona

The Sedona ble først introdusert i 1999 av Kia, en koreansk bil produksjonsbedrift. Kjent som Kia Carnival, det ble omdøpt i Storbritannia og USA som Sedona. Det inneholdt en 3,5-liters, sekssylindret motor, og er designet for å konkurrere med den populære minivans produsert av amerikansk-baserte bilprodusenter. Sedona bruker en to-reimdrift system, men har begrenset plass og tilgang for å fjerne og erstatte Serpentine belter. Du trenger
Floor jack
Jack stå
Metric hånd skiftenøkkel satt
hjulmutternøkkel
Momentnøkkel med egnet socket set
Skrutrekkersett
Replacement belte

Vis flere instruksjoner
en

Fjern og isolere nøklene fra tenningen slik at Sedona ikke kan startes ved et uhell opp under beltet erstatning reparasjon. Fjern hjulkapsel og deretter knekke forsetepassasjer hjulmutterne med en hjulmutternøkkel. Bare løsne mutterne og ikke fjerne dem.
2

Åpne panseret på Sedona og løft passasjersiden foran kvartal med et gulv jack. Plasser jack stå under den fremre rammen jernbane til trygt og sikkert støtte minivan. Forlate gulvet jack på plass, men la vekt på minivan å hvile på støttebenet. Fjern hjulmutrene og deretter hjulet.
3

Fjern den indre hjulet godt splash skjold. Avhengig av hvor og når Sedona var fremstilt, kan et utvalg av holdeinnretninger, være på plass. Noen plast klemmene kan rett og slett være unseated ved å lirke dem med en skrutrekker, andre kan ha en liten plast skrue som må skrus ut en kvart tomme til kontrakt klippet og deretter bli pried ut. Likevel andre støttemurer enheter kan omfatte metall skruer som må skrus ut med en skrutrekker
4

Finn ytre beltestrammeren trinse nær dynamoen -. Mot den nedre fremre del av motoren - avslørt av fjerning av splash skjold.
5

Løsne midtbolten strammer skivene med en hånd skiftenøkkel. Parallelt med motoren, finn spenningen adjuster bolt (ligger på strammer skivene) og vri den mot klokken for å frigjøre spenninger på beltet med en hånd skiftenøkkel. Slå det nok til at du vrir på bevegelse av strammer skivene. Om nødvendig, løsne strammer skivene bolt litt mer å fjerne beltet fra reimskiver.
6

Finn servostyring beltestrammeren skivene. Det ligger oppover mot venstre (mot høyre forhjul godt). Utfør den samme prosedyren for å løsne og fjerne den indre beltet, om ønskelig
7

Place de nye belter på -. Indre man først - og deretter stramme justerings bolten og strammer skivene bolter til beltet kan vris en halv omdreining for hånd og ikke mer. Gjenta fremgangsmåten for den ytre beltet.
8

Start Sedona opp for å sikre beltene er riktig justert og fungerer korrekt. Stenge Sedona av og deretter fjerne tenning nøkler igjen.
9

Sett den indre hjulet godt sprutbeskyttelse og beholde klipp /skruer.
10

Sett på hjulet og hjulet nøtter. Trekk til hjulmutterne godt og senk Sedona til bakken. Stram hjulmutterne til 85 fot-pounds med en momentnøkkel og socket. Sett på hjulkapsel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71197.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair