Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Om Jack Stands

Hensikten med et sett av bukker er å holde bilen immobile - og for å holde den fra plutselig faller ned - når det er hevet i luften for arbeid. Mens en hydraulisk jekk eller sveiv brukes til å heve kjøretøyet, er det aldri en god idé å stole på den ene for å holde kjøretøyet i hevet stilling. De bukker er plassert under den fremre eller bakre aksel, eller de er plassert langs rammeskinnene å gi en grad av trygghet og støtte. Funksjoner

De fleste bukker er justerbar ved hjelp av enten en skralle system eller en nål som passer inn i et hull. Sperrelåset system består av en serie av "tennene" på den midtre kolonne av stativet og et metall kile som passer inn i mellomrommene mellom tennene. Foten er hevet til den ønskede høyde, og kilen holder den på plass. Pinnen og hullet type - vanligvis brukes på tyngre kjøretøy - har en rekke hull på midt-kolonnen. I likhet med skralle-typen, vil stativet heves til ønsket høyde. Stiften blir deretter satt inn i det tilsvarende hull. Det er ofte en sikkerhetsanordning, for eksempel en splint, som holder den viktigste pin sklir ut. Noen typer bukker har en gjenget midt-kolonnen som er rotert for justering. Alle tre typer krever bruken av en konvensjonell jekk for å heve kjøretøyet før bukker er satt på plass, og kjøretøyet er senket, slik at rammen eller akselen passer inn spente 'vugger. Bukker er vurdert av vekten de kan støtte, vanligvis uttrykt i tonn.
Typer

Den vanligste typen jack stativ består av et stativ-lignende base med en justerbar midt-kolonnen. Basen er en sveiset stål eller støpejern ramme, justerbar center kolonne har en stål eller støpejern salen. Kolonnen er laftet og kan flyttes opp eller ned ved å slippe en spak som passer inn i sporene. På noen stands, er denne spaken en palanordning.

Andre bukker, vanligvis modeller ment for tyngre-duty bruk, bruk en stål pinne som settes inn i hull i den justerbare sentrum kolonnen.

En annen type jekkfoten har en tripod-lignende base med en gjenget, justerbar midt-kolonnen. Kolonnen er slått med klokken eller mot klokken til ønsket høyde er nådd.
P Det er også løst høyde bukker. Disse står er vanligvis konstruert som en sag hest. Disse er oftest brukt i hjem garasjer eller på mindre kjøretøy.

I noen tilfeller, folk bruker blokker av tre eller betong som bukker, men dette kan være en farlig praksis som bilen kan gli av disse blokkene mye lettere enn et par riktig utformet bukker.

Size

jekkfoten størrelser varierer ikke bare i løftehøyde. De varierer i kapasitet. Stands kan bli vurdert for om en 1/2-ton til 25 tonn eller mer. Bukker kan variere i løftehøyde fra bare noen få inches til 79 inches eller mer. Stands som er mindre i høyde og kapasitet brukes på mindre kjøretøy som kompakte biler eller plenen traktorer. Større bestand brukes på større kjøretøyer som lastebiler eller tunge jordbruksmaskiner. Mindre står kan være laget av lett stål eller aluminium. Større stands er vanligvis laget av støpejern eller tunge stål.
Warning

feil plassert, rangert eller misbrukt bukker kan skli eller mislykkes, slik at et kjøretøy for å slippe og forårsake alvorlig skade eller død. De står er vanligvis plassert med salen - toppen av stativet - cradling bilens aksel. Noen ganger kan holderen brukes til å støtte bilens ramme. Hvis akselen eller rammen ikke er helt på plass i salen, kan kjøretøyet skli ut av stativet og komme ned på mekaniker arbeider under. Tripod eller bunnen av stativet må være på et fast, jevnt underlag. Betong eller asfalt flater er best. Dersom bestand brukes på mykt underlag, kan basen synke ned i bakken, og kjøretøyet vil bli ustabil. Jack stands må også være godkjent for den aktuelle jobben. For eksempel står et sett av jack karakter på to tonn kan ikke brukes til å støtte en 3-tonns kjøretøy.
Fordeler

Jack står tilby et mål på sikkerhet og sikkerhet til en mekaniker jobber under et kjøretøy ved å holde bilen stabil og hindre den fra å falle utenfor jack som ble brukt til å heve den. De kan også holde bilen fra rock eller spretter når deler er fjernet eller installert. Bukker gi klaring under et kjøretøy, slik at en mekaniker god plass til å manøvrere verktøy og deler ved arbeid på komponenter som overføring, eksos og bremser. Når den brukes til å støtte et bilens ramme, de tillater en mekaniker til å jobbe på bilens fjæring og fjerne deler som drivakselen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71037.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair