Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Fjerne bremseskiver Fra en 1998 V-6 Camry

The 1998 Toyota Camry var utstyrt med en 2,2-liters in-line firesylindret motor i basismodellen, med skivebremser foran og bak trommel bremser. En 3,0-liters V-6 motor var valgfritt i 1998 Camry, samt fire hjul skivebremser. Bytte bremseskiver er avgjørende for å opprettholde integriteten til hele bremsesystemet, om bilen har to hjul eller fire hjul skivebremser. De bakre rotoren instruksjoner for utskifting gjelder bare hvis du arbeider på et kjøretøy med fire hjul skivebremser. Du trenger
Tire jern
Floor jack
to bukker
PB Blaster, Flytende Wrench eller Freeze-Off rust gjennomtrengende aerosol
3/8-inch-drive skralle og socket sett
1/2-inch-drive skralle og socket sett (valgfritt)
Liten brekkjern
to bokser aerosol brems renere
Fastnøkkel satt
Nye bremseklosser
en kar disc-bremsekalippernes fett
1/2-inch-drive momentnøkkel og socket sett
1/2-inch-drive hjulmutter socket
Vis flere instruksjoner
Front Rotor Replacement Instructions

en

Løsne forhjulene slepe nøtter med et dekk jern. Løft fronten av Camry med en jack. Plass bukker under den fremre ramme skinner, på begge sider av motoren. Senk bilen på jack stands. Fjern lug nuts fra forhjulene helt, og deretter fjerne forhjulene fra Camry.
2

Spray bleeder skruene på bøylen med rust-penetrerende spray, og la spray satt i minst 10 minutter. Fjern kalipperens bolter fra baksiden av bøylen med en skralle og socket. Fjern bøylen fra brems montering, bruk en liten lirke bar, hvis det er nødvendig. Henge bøylen forfra strut coil spring, ved hjelp av en metall kleshenger. Ikke la bøylen henger fra gummislange på baksiden av bøylen.
3

Fjern de gamle bremseklossene fra bøylen braketten for hånd. Fjern caliper braketten bolter med en skralle og socket. Fjern bøylen braketten fra brems montering for hånd. Fjern bremsen rotoren fra hjulet hub for hånd.
4

Installer den nye bremse rotoren på navet, og installere et enkelt lug mutter på en stud mot flaten av rotoren for hånd. Installer bøylen braketten på styring knoke og stram festeboltene til 73 fot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnøkkel og socket. Spray hele bremsen rotoren og bøylen braketten med brems renere å fjerne fabrikken rustbeskyttende olje. Hvis du ikke fjerner all oljen fra rotoren vil ødelegge dine bremseklosser og muligens den nye rotoren. Du bør bruke omtrent halvparten av aerosol bremse spray per rotor.
5

Hold en av de gamle bremseklossene mot bøylen stempelet, på innsiden av den fremre målepunktet. Fest et sett av store, låsetangen mot bremseklossen og baksiden av bøylen. Åpne lufteskrue på bøylen med en fastnøkkel. Komprimere bøylen stempelet helt inn bøylen bolig ved å stramme låsetangen sakte. Hold låsetengene på bremsen forsamlingen med den ene hånden mens du strammer lufteskrue med den ledige hånden.
6

Plasser en tynn film av caliper fett på kontaktpunktene til caliper braketten. Installer de nye bremseklossene bort på bøylen braketten. Legg en tynn film av caliper smørefett på de baksidetyper plater på indre og ytre bremseklossene. Installer den komprimerte caliper på brems montering, og stram festeboltene til 34 fot-pounds med en momentnøkkel og socket. Fjern den ene lug mutter fra hjulet stud.
7

Gjenta trinn 2 til 6 for å fullføre rotoren og bremsekloss erstatning på den andre siden av Camry. Installere forhjulene på bilen, og trekke til mutrene tett med et dekk jern. Løft fronten av Camry av bukker, fjerne stands fra under bilen, senke Camry til bakken og trekke til mutrene i stjernemønster. Sett til hjulmutrene til 76 fot-pounds med en momentnøkkel og hjul-nut socket.
8

Sitt i førersetet av Camry. Trå inn bremsepedalen omtrent to tredjedeler av veien til gulvet. Slipp bremsepedalen og la den gå tilbake til sin hvileposisjon. Gjenta dette trinnet tre til fem ganger, eller til bremsepedalen blir stiv og hard å trykke ned. Hvis ikke pedalen stiv etter den andre pumpen, slutte å pumpe på bremsepedalen og blø de fremre bremsekalipere.
Rear Rotor Replacement
9

Løsne bakhjulet lug nøtter med et dekk jern. Hev baksiden av Camry, og plasser bukker under begge ender av bakakselen tverrammestykke. Still jekken står ca 05:56 inches innover fra bakhjulene for å få tilgang til baksiden av brems montering. Senk Camry på jack stands. Fjern bakhjul slepe nøtter og fjerne bakhjulene fra bilen.
10

Spray bak caliper lufteskrue med rust-penetrerende spray og la spray satt i minst 10 minutter. Fjern kalipperens bolter med en skralle og socket. Fjern den bakre caliper, ved hjelp av et lite brekkjern, hvis det er nødvendig. Henge bøylen fra bakre spiralfjærer med en metall kleshenger. Ikke la bøylen henger med gummislange på baksiden av bøylen.
11

Fjern de gamle bremseklossene fra bøylen braketten for hånd. Fjern kalipperens boltene fra styringsgruppen knoke med en skralle og socket. Fjern bøylen braketten og deretter den bakre bremse rotoren for hånd. Hvis rotoren sitter fast, bruk en flat skrutrekker for å fjerne den lille gummimaljen fra bremsen backing plate. Juster parkeringsbremsen innstillingshjulet oppover for å løsne bremsen fra innsiden av rotoren. Slå lett på rotoren forover og bakover fra sidene med en gummihammer. Fjern rotoren.
12

Spray parkeringsplasser bremse deler med aerosol brems renere å fjerne overflødig bremsestøv fra bremsen skoen. Kontroller bremsen skoen for tykkelse. Hvis håndbremsen skoen er mindre enn 1/16 inches tykk, må parkeringsbremsen sko byttes ut.
13

Installer den nye bremse rotoren på bakre hub montering og spinne en enkelt lug mutter mot den flaten av rotoren. Monter bakre caliper braketten og trekk til boltene til 73 fot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnøkkel og socket. Spray hele bremsen forsamlingen med brems renere å fjerne fabrikkmontert rust-forebygging olje. Legg en tynn film av caliper fett på bremsekloss kontakt punkter på braketten når brems renere fordamper.
14

inn en gammel bremsekloss mot bøylen stempelet på innsiden av bøylen boliger. Installer store, låsetangen rundt den gamle bremsekloss og på baksiden av bøylen. Åpne bremsen bleeder skruen med en fastnøkkel. Komprimere bøylen stempelet helt ved å stramme låsetangen sakte. Hold låsetangen stramt med den ene hånden og stramme lufteskrue med den ledige hånden.
15

Installer nye bremseklosser på bøylen braketten og plass en tynn film av caliper fett på backing platene av innenbords og utenbords pad. Installer bremsekalippernes på bremsen forsamlingen. Trekk til caliper bolter til 34 fot-pounds av dreiemoment med en momentnøkkel og socket. Fjern den ene lug mutteren fra flaten av rotoren.
16

Gjenta trinn 2 til 8 for å fullføre rotoren og bremsekloss erstatning på den andre siden av Camry. Installer bakhjulene tilbake på bilen og trekke til mutrene tettsittende med et dekk jern. Hev baksiden av Camry utenfor bukker, deretter fjerne stands fra under bilen. Senk Camry til bakken og trekke til mutrene i stjernemønster. Sett til hjulmutrene til 76 fot-pounds med en momentnøkkel og hjulmutter socket.
17

sitte i førersetet av Camry. Trå inn bremsepedalen omtrent to tredjedeler av veien til gulvet. Slipp bremsepedalen og la den gå tilbake til sin hvileposisjon. Gjenta dette trinnet tre til fem ganger eller inntil bremsepedalen blir stiv og hard å trykke ned. Hvis ikke pedalen stiv etter den andre pumpen, slutte å pumpe på bremsepedalen og blø de bakre bremsekalipere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/59324.html

Previous:
Next:

auto Bremser