Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Hvordan erstatte de bakre Trommelbremser på en 2005 Toyota Matrix

The 2005 Toyota Matrix var tilgjengelig i front-wheel-drive og all-wheel-drive versjoner, og var utstyrt med en 1,8-liter, in-line firesylindret motor som produserte 170 hestekrefter. Toyota Matrix var et joint venture mellom Toyota og General Motors. General Motors versjonen av Toyota Matrix var Pontiac Vibe. De bakre trommelbremser på 2005 Matrix er et komplekst sett av brems komponenter og fjærer. Trommelbremser fjernes vanligvis å erstatte bremseskoene eller trommer, men hjulet sylindere og maskinvare må skiftes ut i tillegg. Du trenger
Tire jern
1-ton eller større kapasitet gulvet jack
to bukker
flat skrutrekker
gummihammer
Nebbtang
Open- fastnøkkel satt
Nut driver (valgfritt)
Nye bremsesko
Nye trommel brems hardware kit
Nye hjul sylindere (valgfritt)
New brems trommer (valgfritt)
Assistant
1/2-inch-drive momentnøkkel og hjulmutter socket
Vis mer Instruksjoner
Skifte bakbremsene
en

Løsne de bakre slepe nøtter på Matrix. Hev baksiden av bilen med en jekk under aksel strålen. Place bukker rundt seks inches innover fra baksiden av dekkene for å gi tilgang til bremsen backing plate. Senk bilen på jack stands. Fjern lug nuts og hjul.
2

Fjern bremsetrommelen. Hvis trommelen sitter fast, fjerner oval-formet gummipropp fra backing plate med en flat skrutrekker. Sett skrutrekker gjennom hullet i bakplaten, og skyv nedover på selvtillit justeringshjulet. Dette vil trekke bremseskoene fra trommene. Trykk sidene av trommelen med en gummihammer og vrikke trommelen fra side til side, hvis det er nødvendig.
3

Fjern returfjær mellom sko, pakket rundt selv justeringshjulet. Bruk tang til å trekke våren fri for begge skoene. Fjern de to sirkulære hold-down fjærer og klipp for den videre montert bremse sko. Bruk et par av nål-nese tang eller en muttertrekker for å slå den sirkulære klippet på slutten av våren til å justere med den flate tuppen av pinnen. Fjern den fremre bremse sko. Ta av selvtillit justeringshjulet og bar fra forsamlingen.
4

Ta tak nede våren og pin for den bakre sko med tang eller muttertrekker. Ta av parkeringsbremsen kabelen fra baksiden sko med tang. Fjern den bakre skoen fra brems montering. Fjern ankeret fjæren fra den bakre sko. Fjern C-klemmen som holder spaken på baksiden sko med en flat skrutrekker. Ta av håndbrekket bakfra skoen.
5

Sjekk pakningene på hver ende av hjulet sylinder på toppen av bremsen forsamlingen. Hvis selene er våte med bremsevæske eller se tørr og sprukken, erstatte hjulet sylinder. Fjern bremselinje fra baksiden av hjulet sylinder med en linje skiftenøkkel. Fjern de to boltene som holder hjulet sylinder til backing plate. Installer det nye hjulet sylinder. Stram monteringsbolter tettsittende, og slå skiftenøkkelen ca 1/4 omdreining lenger. Installer og stram bremsen linjen til hjulet sylinder slik at den sitter godt.
6

Installer håndbrekket og C-klippet på nytt bakover skoen. Den bakre skoen er utstyrt med en liten metall tube å holde håndbrekket. Installere skoen på backing plate. Sett inn en ny hold-down pin gjennom baksiden av backing plate og skoen. Installere et nytt tak-down våren klipp, våren, deretter det andre klippet på pinnen. Drei ytre klemmen slik at den danner et "+"-form med den flate enden av låsepinnen. Installer regulatoren montering på baksiden skoen i fordypningen gitt i skoen.
7

Installer foran skoen på backing plate og justere det med selvtillit adjuster montering. Installer pinnen, klipp, og hold-down våren for videre skoen. Gjør det samme "+" tegn med den ytre klipp og pinnen for å låse våren på plass. Installer anker våren mellom begge bremseskoene med nål-nese tang. Installer returfjær mellom begge skoene.
8

Place et målebånd over åpningen på innenbords siden av bremsetrommelen, for å måle avstanden mellom to sider av trommelen. Hvis målingen av trommelen gapet er lik eller større enn 9 1/16 inches bredt, deretter erstatte trommelen.
9

Monter bremsen trommelen over de nye skoene. Bruk innstillingshjulet for å imøtekomme størrelsen på de nye skoene inni trommelen om nødvendig. Installer en enkelt lug mutter på en av de slepe studs, for å holde trommelen på plass. Snu selv adjuster med en flat skrutrekker for å justere skoene utover slik at trommelen, med hullet i backing plate. Fjern den ene lug mutter fra ansiktet til bremsetrommelen når du er ferdig med installasjonen.
10

Gjenta trinn 2 til 8 for å fullføre bremseskoen og hjul sylinder (valgfritt) erstatning på den andre siden av Matrix. Hvis du erstatter en av hjulet sylindere, må du blø bremsesystemet. Dette er skissert i kapittel 2. Hvis du ikke erstatte sylindrene, gå direkte til § 3.
Lufte bremser
11

Åpne panseret. Kontroller bremsevæske nivå og sørge for at reservoaret er fylt til "Full"-merket. Fyll tanken med ny bremsevæske hvis nødvendig. Spør din assistent til å sitte i førersetet i Matrix.
12

Be assistenten å pumpe bremsepedalen på bilen til den er fast, så holder det med vekten av foten hans. Åpne lufteskrue mens han holder på bremsepedalen ned og fortelle ham å sakte presse pedalen til gulvet. Lukk bleeder når pedalen er i gulvet. Gjenta dette trinnet tre ganger, eller til ingen bobler kommer ut av lufteskrue. Kontroll og påfylling av bremsevæske reservoaret. Gjenta for den andre siden, hvis det er aktuelt. Monter og stram til reservoaret lokket.
Justering av bremser
13

Installer begge bakhjulene på Matrix og trekke til mutrene tettsittende med et dekk jern.

14

Slå ene bakhjulet med hånden. Hvis bakhjulet ikke lage en komplett rotasjon da bremsene er over-justert. Hvis bakhjulet gjør mer enn en full omdreining, da bakbremsene er under-justert. Bruk selv innstillingshjulet gjennom den bakre støtteplate å justere bremsene inn eller ut. Vri hjulet på nytt for å teste bremsen spenning mot trommene. Gjenta dette på den andre siden av bilen for å ta den endelige bakre trommel justering.
15

Hev Matrix ut av jack står med jack din. Fjern stands fra under bilen. Senk bilen til bakken. Stram den bakre slepe nøtter til 80 fot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnøkkel og hjulet socket.
16

Sitt i førersetet av Matrix. Pumpe bremsepedalen flere ganger. Dette vil sete bremseskoene mot trommer for første bremsing.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/59306.html

Previous:
Next:

auto Bremser