Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

EPA utslippsregulativene

Alle amerikanske bilprodusenter må oppfylle utslippskravene fastsatt av Environmental Protection Agency eller EPA. Forskriften ble etablert i Clean Air Act. Utslippskrav diktere hvor mye forurensende materiale kan frigjøres fra bilen i luften. Gjennom årene har disse standardene blitt strengere som Clean Air Act har gått gjennom flere faser. Bilklasser

Inntil 2008 var personbiler, lastebiler og SUVer underlagt ulike utslippskrav, men nå har alle typer kjøretøy i USA må oppfylle de samme utslippskrav. Men ifølge Edmunds.com, separate standarder er på plass for kjøretøy på 50.000 miles for opphold og for de som har nådd 120.000 miles for bruk. Kjøretøy som utgir seg for å være lav-utslipp, ultra-lave utslipp eller null-utslipp må oppfylle strengere krav.
Nitrogenoksider

Nitrogenoksid eller NEI, og lystgass oksyd, eller NO2, reagerer med vann og ammoniakk for å skape salpetersyre damp i luften. Denne forbindelsen kan skade lungevev og skade folk med luftveissykdommer. Spesielt kan ingen forbindelser reagere med sollys og danner ozon. På bakkenivå, er ozon kjent som smog, en stor luftforurensning. Den maksimale mengden av NO og NO2 at et kjøretøy kan slippe på 50.000 miles for bruk er 0,1 gram per kilometer, på 120.000 miles for bruk, er det 0,125 gram per kilometer
karbonmonoksid.

Karbonmonoksid er en ekstremt giftig stoff og luftforurensning. I kroppen din, vil det binde med hemoglobin og stoppe blodet fra å levere oksygen. Biler kan slippe i gjennomsnitt ikke mer enn 3,4 gram per kilometer på 50.000 miles, og 4,2 gram per kilometer på 120 000 miles.
Partikkelstoff

Innånding av svevestøv kan forårsake lunge cancer, astma, og til og med for tidlig død. Disse partikler er så små at de kan infiltrere og med de dypeste områder av lungene. Svevestøv er regulert kun for kjøretøy på 120.000 miles for bruk, på maksimalt 0,1 gram per kilometer.
Formaldehyd

Formaldehyd kan irritere slimhinnene legemet og øyne. Det kan forverre astma og allergier og føre til hodepine. Den maksimale mengden formaldehyd som kan bli utgitt på 50 000 miles er 0,015 gram per kilometer, på 120.000 miles, er det 0,018 gram per kilometer
Non-Methane organiske gasser
<. p> Ikke-metan organiske gasser reagerer i luften for å danne ozon. Disse gassene miljøgifter og alkoholer som ikke anses hydrokarboner. Grensene for utgivelsen av ikke-metan organiske gasser er maksimalt 0,075 gram per kilometer på 50.000 miles, og 0,125 gram per kilometer på 120 000 miles av kjøretøy.
Fase 3

Fase to av Clean Air Act er fullført. Andre utslippsgrenser ble etablert i 2009 og utover, men EPA har ennå til å lage en plan for å gjennomføre fase 3, ifølge Edmunds.com.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135396.html

Previous:
Next:

bensin