Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Definisjon av volumetrisk virkningsgrad

Volumetric effektivitet er et mål på suksess som lufttilførsel er innlemmet i en motor. Dette er en meget viktig parameter fordi det indikerer at puste kapasitet av motoren. Nærmere bestemt er volumetrisk virkningsgrad definert som volumstrømningshastigheten av luft inn i innsugningssystemet dividert med hastigheten ved hvilken volum fortrenges av systemet.
Internal Combustion Engine
Fakta

Volumetric effektivitet er en av de viktigste parametrene som bestemmer ytelsen nivå av en fire-takts motor. Fordi fire-takts motorer har en spesiell sug slag, er fyllingsgraden en indikator på motorens puste evne (evnen som motoren utnytter luften og legger ut strøm), i henhold til "forbrenningsmotorer" av V. Ganesan. Kraftigere og mer effektive motorer ta i mest luft.
Definition

Definisjonen av volumetrisk effektivitet kan uttrykkes på mange forskjellige måter, men den generelle ideen er den samme, i henhold til V. Ganesan. Det er forholdet mellom den faktiske masse av luften som suges inn i motoren i løpet av en gitt tidsperiode til den teoretiske massen av luft som skulle ha blitt tatt i løpet av den samme tidsperiode, basert på den totale slagvolum av motoren, og denne trykket og temperaturen i omgivelsene.
Egenskaper

Volumetric effektivitet påvirkes i hovedsak av fire variabler. Disse variablene er tettheten av frisk ladning, eksosen i clearance volum, utforming av innsug og eksos manifolder, og tidspunktet for inntak og eksos ventiler.
Tetthet av Fresh Charge

p Som lufttilførsel, eller frisk ladning, kommer i den varme sylinderen, blir varme overført til sylinderen fra kammeret vegger og de varme rester avgasser. Dette hever temperaturen av sylinderen skaper en reduksjon av massen av frisk tilførsel innlagt, og reduserer motorens volumetrisk virkningsgrad. Volumetrisk effektivitet er øker med økt tetthet (eller lavere temperatur og høyere trykk av fersk kostnad).
Eksos Gass i Lagersalg Volume

Når stempelet beveger seg fra visse eksos produkter i inntakskanalen slag, produktene ekspandere og okkupere en del av stempelet forskyvning er større enn den klaring volum. Dette reduserer den tilgjengelige plassen til den innkommende kostnad, ifølge V. Ganesan, og dermed negativt påvirker fyllingsgraden.
Design av innsug og eksos manifolder

Inntaket manifold må være utformet slik at den bringer inn den maksimalt mulige frisk tilførsel mens eksosmanifolden må være utformet slik at det gir mulighet for eksosprodukter å riktig unnslippe, i henhold til V. Ganesan. Hvis manifolder ikke er utformet riktig, er fyllingsgraden negativt påvirket.
Tidspunkt for inntak /eksos ventiler

ventiltider er regulering av punktene i syklusen på som ventilene er innstilt til å lukke og åpne, i henhold til V. Ganesan. Tid bør også tildelt for selve åpningen og lukkingen av ventilen. Ventiltider påvirker motorens luft kapasitet og massen av luft som kan tas inn i en sylinder (og dermed påvirke motorens fyllingsgrad).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135210.html

Previous:
Next:

bensin