Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

En introduksjon til Combustion

Forbrenning er en kjemisk reaksjon mellom bensin og en oksidant som frigjør lys og energi som varme. Drivstoff er enhver substans som avgir energi når den er oksydert og en oksidant er enhver substans som inneholder oksygen og reagerer med brensel. Forbrenning er en meget kraftig form for på energiproduksjon. For eksempel kommer rundt 90 prosent av verdens energi fra forbrenning av fossilt brensel.
Combustion
Fakta

forbrenning reaksjoner som oppstår i små fraksjoner av tilgjengelig plass kalles raske former for forbrenning. Slike reaksjoner kan føre til mellomprodukter (slik som glødende partikler) og skape forskjellige farger av en flamme. Forbrenning reaksjoner som oppstår ved lave temperaturer og i nærheten av en katalytisk overflate kalles langsomme former for forbrenning.
Bruker

Verden trenger energi for en rekke årsaker, blant annet transport, oppvarming, industrielle prosesser og kraftproduksjon. Forbrenningen skjer i tørker, ovner, forbrenningsovner, kjeler, raffinerier og industrielle ovner. Den kan også brukes til å lage energi fra biomasse (slik som halm, organisk avfall og tre). Videre er brennstoff som skaper forbrenning fant i alle tre tilstander av materie,. Som faste stoffer (kull, biomasse, avfall), væske (olje og dens derivater) og gasser (naturgass, hydrogen og propan)

Internal Combustion Engine

En vanlig, men viktig eksempel på forbrenningsprosessen er forbrenningsmotoren finnes i nesten alle biler i dag. Den bensindrevne motoren tar luft fra atmosfæren og bensin - hydrokarbon drivstoff - og utgivelser kjemisk energi lagret som varme gjennom prosessen med forbrenning. Rundt 20 prosent av de frigitte energien brukes til å flytte bilen, og resten er tapt i selve prosessen, ifølge "Forbrenning kjemi" på autoshop101.com.
Funksjon

kjemien som foregår innenfor forbrenningsmotor er et flott eksempel på hvordan forbrenningen faktisk skjer. Bensin som er brent ved at motoren består i hovedsak av en rekke hydrokarboner (kjemiske forbindelser laget av hydrogenatomene at bindingen til karbonatomer), i henhold til autoshop101.com. Inne i motoren, hydrokarbonene bare brenne når de er blandet med luft. Når de er blandet med luft, de vanligvis reagerer med oksygen og danner vanndamp (H20) og karbondioksid (C02).
Utslipp

Ideelt forbrenningsprosessen innenfor en bensindrevet kjøretøy resulterer i en riktig virkning av varme og trykk i sylinderen og utslipp av nitrogen (N2) er minimal. Utslippene er imidlertid en meget viktig faktor fordi karbondioksydet et sluttprodukt av reaksjonen. Ettersom andelen av karbondioksyd i luft øker, mer av atmosfæren fungerer som et drivhus (å beholde varmen som ellers ville ende opp i mellomrom). Denne prosessen kalles global oppvarming, og det kan ha en ødeleggende effekt på fremtiden til planeten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135211.html

Previous:
Next:

bensin