Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvordan Cars Kjør på kjemiske reaksjoner?

Biler gi oss et middel til å reise store avstander på store hastigheter med svært lite arbeid. Men du kan ikke få noe for ingenting. Gjennom en rekke kjemiske reaksjoner, biler slå pumpet drivstoff til energi for å få deg fra punkt A til punkt B. lagret energi

Bensin består hovedsakelig av mellomstore hydrokarboner, et fancy ord for kjeder av karbonatomer bundet sammen med hydrogenatomer rundt utsiden. Disse molekylene, med litt oksygen kastet i, kan rekonfigurere til karbondioksid, karbonmonoksid og vann (og noen andre biprodukter), men det tar varme for å få dem dit (med andre ord, må du brenne det). I denne konfigurasjonen, de er mer stabile og har mindre intern kjemisk energi, så overgangen fra den ene til den andre utgivelser mye energi i form av varme.
Chemical Reaction

En bilmotor bruker denne reaksjonen til å presse sine stempler. Inne i stempelet kamre blir gassen sprøytes inn i luft (for å blande det med luftens oksygen) og deretter antent. Reaksjonen (i utgangspunktet en liten eksplosjon) varmer det hele opp, noe som gjør luften ekspandere og skyve stempelet utover. Dette er hvordan motoren omdanner bensin er kjemisk energi til mekanisk kraft.
Mechanical Conversion

Alle stemplene koble til en roterende aksel, planlegges slik at Når reaksjonen går av og den varme luften presser dem ut, skyver de med akselens rotasjon. Denne måten, er kraften fra den ekspanderende gassen brukes til å sette dreiemomentet på akselen slik at den kan drive bilen fremover.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135393.html

Previous:
Next:

bensin