Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Forklaring av motordeler

Selv om bilmotor har eksistert i mer enn et århundre, er mange viktige komponenter i de tidligste motorene fortsatt finnes i dagens. Motoren på en bil er en maskin konstruert for å omdanne kjemisk energi fra bensin til mekanisk energi som benyttes til å drive bevegelse av bilen. Topplokket

også kalt toppen av motoren eller den øvre blokken, blir de ytre veggene av topplokket på motoren laget av jern eller en aluminiumslegering. Vedlagt i topplokket er innsugningsventilene, en for hver sylinder, som tillater drivstoff og luft inn i forbrenningskammeret, og eksosventilene som slipper ut eksos i motoren og inn i enderøret. Et rør som løper fra hver inntaks-port og rørene fra alle sylindere sammen og danner en inntaksmanifold. Utslippsportene alle fører til rør som blir med å danne eksosmanifolden, som deretter kobles til bilens eksosrør og støy lyddemper. Topplokket også inneholder tennpluggene, som gir gnisten som antenner drivstoff-luft-blandingen.
Engine Block

Også kalt veivhuset, bunnen av motoren eller kort blokk, inneholder motorblokken stempler som beveger seg inne i sylindrene. Stemplene danner en tett forsegling inne i sylindrene. Når stemplene trekke tilbake, trekker de drivstoff og luft inn i sylinderen. Den brensel og luft blir blandet ved en forgasser eller drivstoff injektor, og forholdet ved hvilken brennstoffet og luften blandes styres av gass, og blandingen er "rikeste", som inneholder en høyere andel av bensin til luft, når gassen er helt åpne. Når sylinderen er fylt med brensel-luft-blandingen, komprimerer stempelet blandingen og en gnist fra tennpluggen antenner drivstoff og fører til en kontrollert eksplosjon. Stemplene utnytte energien skapt av denne eksplosjonen og deretter utvise eksos.
Veivaksel

veivakselen er en stål, jern eller aluminium stang som er boltet til bunnen av motorblokken. Veivakselen er koblet til stenger, som i sin tur er festet til stemplene. Eksplosjonen av drivstoff i sylindrene tvinger stemplene nedover, og den opp-og nedadgående bevegelse av stengene er festet til stemplene omdannes til dreiebevegelse via veivakselen. Dette snu bevegelse overføres så via girene i overføringen, til hjulene på kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135469.html

Previous:
Next:

bensin