Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvilke typer klimagasser Do biler produserer

Klimagasser er funnet i jordens atmosfære;? De absorberer og re-avgir infrarød stråling, slik at jorden til varme. Disse gassene er hovedsakelig vanndamp, karbondioksid, metan, ozon og dinitrogenoksid. De tre viktigste klimagassene er produsert av biler er karbondioksid, metan og lystgass. Karbondioksid (CO2)

Opptil 95 prosent av personbiler bilens utslipp er karbondioksid gasser, ifølge Environmental Protection Agency. Også kjent som CO2, er karbondioksid fargeløs, luktfri og ikke brennbart. Den typiske personbil slipper ut 5,48 tonn CO2e (karbondioksid tilsvarende.) Karbondioksid er ikke klassifisert som et forurensende stoff fordi det er en naturlig del av luften og nødvendig av planter for fotosyntese. På grunn av økende bil-utslipp og avskogingsratene, kan atmosfæren ikke absorbere alt av CO2. Dette fører til mer varme for å bli fanget og sendt tilbake til jorden.
Metan (CH4)

Metan er en fargeløs, luktfri, brennbar gass. Den forblir i atmosfæren i omtrent ni til 15 år. Ifølge EPA, "Metan er over 20 ganger mer effektiv i å fange varme i atmosfæren enn karbondioksid (CO2) i løpet av en 100-års periode." Det slippes ut fra en rekke naturlige og menneskeskapte påvirket kilder, inkludert deponier, landbruksvirksomhet, naturgass og petroleum systemer og kull gruvedrift.
Lystgass (N2O)

Sammen med metan, og i en svært liten del HFK (hydrofluorkarboner), lystgass står for om lag 5 til 6 prosent av klimagassutslippene fra personbiler. Lystgass har et atmosfærisk levetid på omlag 120 år (ca 310 ganger mer effektive i å fange varme enn CO2 over 100 år.) Lystgass kommer fra biologiske kilder samt menneske-påvirket utslipp, for eksempel jord og husdyrgjødsel ledelse, kloakkrensing , og mobile og stasjonære drivstoff forbrenning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135470.html

Previous:
Next:

bensin