Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Faktorer som påvirker Oljepris

Olje krefter verdens industrialiserte nasjoner og deres økonomier. Mange faktorer og hendelser kan påvirke prisen på olje, slik som internasjonal politisk uro eller naturkatastrofer. Andre oljeprisen påvirkere, som boring forbud, har ingenting å gjøre med tilgjengeligheten for selve varen, men heller det internasjonale oljemarkedet tolkning av deres potensielle langsiktige økonomiske effekter. Levere
I tider med stigende olje forsyninger, olje er ofte lagret for å holde den fra deprimerende priser

Ingen kan si med sikkerhet hvor mye uoppdaget olje som finnes på planeten. Når et nytt stort oljefunn er annonsert budsjetterer det økt tilførsel. Helst supples av råvaremarkedet stiger og etterspørselen er fortsatt relativt flat, faller. Derimot, hvis internasjonale olje forsyninger ned som følge av kutt i produksjonen, mens etterspørselen etter olje er fortsatt flat, prisene stiger.
Demand

I perioder med sterk global økonomisk aktivitet, etterspørselen etter olje stiger. Dette gjelder særlig dersom ingen nye olje discovies er annonsert som ville bidra til å oppveie at økt etterspørsel. I fremvoksende markeder som Kina og India, deres økt rikdom og den tilsvarende veksten av deres innenlandske bildeler flåter legger økt press på oljeprisen. En rapport fra Congressional Research Service sier at som Kina og India vil importere større mengder olje som deres økonomier vokser, øker global etterspørsel.
Restriktiv Lovgivning

Hvis en nasjon kunngjør at det er begrense eller forby oljeleting i et område kjent for å ha store bekreftede oljeforekomster, slik som Mexicogolfen, råvaremarkedene prisen "tap" av denne potensielle nye råoljeproduksjon i dagens oljepris. Ifølge en rapport fra den amerikanske Energy Information Administration, står Mexicogolfen for 30 prosent av innenlandsk oljeproduksjon. Lovgivning begrense Gulf oljeproduksjonen ville påvirke fremtidige oljeforsyning og drive oljeprisen høyere.
Politisk uro
p Hvis en olje-rike delen av verden, slik som Midtøsten erfaringer politiske omveltninger, olje futures markedene reagerer ved å by opp prisen på olje futures kontrakter for å sikre at forsyninger er fortsatt tilgjengelig til høystbydende. I dette eksemplet er det som oppfattes som tap av olje nok til å drive oljeprisen høyere, selv om oljeproduksjonen forblir konstant.
Fallende produksjon

I løpet av første halvdel av 20. århundre, var USA verdens ledende oljeprodusent og eksportør. Som innenlandske produksjonen av olje har begynt å falle, må USA importerer stadig større mengder olje som drivstoff for vår økonomi. Dette plasserer ytterligere press på forsyninger og generelt fører til høyere oljepriser.
Naturkatastrofer
Skader på offshore oljerigger forårsaket av orkanen Katrina forårsaket oljeprisen å stige

2005 , da orkanen Katrina rammet oljeplattformene i Mexicogolfen, var det en umiddelbar økning i verdens prisen for olje. Når disse oljeforsyningen ble midlertidig tatt av markedet fra skade av Katrina, begynte oljeprisen å øke raskt.
Spekulative kjøp

Oljeprisen påvirkes også gjennom spekulativ kjøp av varer handelsmenn. I 2008 nådde oljeprisen $ 140 per fat. Formodning sentrert på ideen om at spekulantene ble budgivning oljeprisen oppe og skape en "boble", en uholdbar prisnivå. Ved slutten av 2009 hadde oljeprisen falt med mer enn 70 prosent til $ 30 per fat rekkevidde fordi etterspørselen ikke var til stede for å støtte den oppblåste prisnivået olje hadde oppnådd.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135354.html

Previous:
Next:

bensin