Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Bensinpriser Vs. Crude Oil Price

Siden gass er raffinert fra råolje, de fleste forbinder prisen på bensin med at av råolje. Selv om dette er sant til en viss grad, andre faktorer påvirker prisen på gass. Fakta

Hvor mye mer en gallon av gass kostnader enn en gallon av råolje varierer ganske mye. Fra 2000 til 2008 har prisen på råolje opp 51 prosent av prisen på bensin, men knapphet i 2008 skutt opp til 69 prosent.
Andre faktorer
< p> føderale og lokale skatter, fortjenestemarginer, raffinering, transport og markedsføring av bensin utgjør resten av prisen på gass. Generelt, annet enn prisen på råolje, skatter faktor i den mest til kostnaden av gass, ifølge US Energy Administration.
Betydning

Prisen på råolje og bensin har en tendens til å ha en direkte sammenheng, særlig i perioder med relativ knapphet på råolje. I løpet av 1970, for eksempel forårsaket flere kriger i Midtøsten råoljepriser til trippel, som falt sammen med gasspriser nesten dobling.
Interessant faktum

Per 2009, skjedde den høyeste gjennomsnittlige gassprisen i USA den 7. juli 2008, da gassen koste et gjennomsnitt på $ 4,04 per gallon. Samtidig, rå også rammet en all-time high på ca $ 95 per fat
OPEC

Generelt, Organisasjonen av oljeeksporterende land -. En gruppe land som produserer 40 prosent av verdens olje og holder 67 prosent av sine reserver - setter de fleste av prisen på råolje og dermed prisen på gass. I tillegg er de de eneste landene som kan øke kapasiteten for å møte den globale etterspørselen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135058.html

Previous:
Next:

bensin