Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Bensin prisene som er relatert til Barrel råoljepriser

Teoretisk minst, bør forholdet mellom prisen for et fat råolje og prisen på en gallon bensin være enkel - siden bensin er raffinert fra råolje, høyere olje prisene bør føre til høyere bensinpriser og lavere oljepris skal føre til lindring ved pumpen. Men flere studier tyder på at bensinpriser og råoljepris kan være relatert, men relatert asymmetrisk - at bensin prisene reagere mer robust til råolje prisøkninger enn avtar. Historien om oljeprisen
Public tegn protesterer høye gasspriser.

Energiprisene har alltid vært en seriøs vurdering i økonomiske produksjonen, og bransjen for petroleumsprodukter er den største industrien i verden av salg, på grunn av den høye etterspørselen etter oljeprodukter som bensin, parafin, diesel, parafin voks, kjemikalier . for plast og andre produkter

Oljeprisen har svingt dramatisk på grunn av nylige økonomiske hendelser, når man korrigerer for inflasjon, prisen på råolje mellom 1985 og 2005 i stor grad bodde mellom $ 20 og $ 45 (i form av 2008 dollar) men traff til nesten $ 140 dollar fatet i løpet av sommeren 2008 før den falt til omtrent $ 60-70/barrel (per oktober 2009).
Bensin Priser og opinionen
gasspriser i $ 3,50-$ 4,50 range frusterated amerikanske sjåfører og ble en politisk sak

Siden viktigste råvaren for bensin produksjon er råolje, bør oljeprisen påvirker bensin prisene. Bensin prisene er politisk viktig for innbyggerne, og den populære oppfatningen at gassprisene stiger raskere enn de faller på grunn av endringer i oljeprisen. Opinionen ble raskt etablert og sementert i løpet av sommeren 2003 og sommeren 2008, da bensinprisene tilsatt som svar på råolje prisendringer.

Målinger av Asymmetri

Historisk oljepris. Legg merke til prisen surge sommeren 2008.

Flere økonomer har håndtert spørsmålet om den antatte "asymmetri" mellom bensin pris svar. Forskere som Borenstein et al, Kaufmann et al, og Du et al finner at asymmetri eksisterer i bensin prisene. For eksempel fant Borenstein team som for en gjennomsnittlig bensin forbruker en $ 0,05 per gallon økning i råoljeprisene (en grov prisøkning på $ 2,10 per fat) innebærer at en forbruker vil betale $ 1,30 mer over prisjustering periode enn en $ 0,05 per gallon nedgang i prisene ville redde henne over denne perioden.
Årsaker
Asymmetrisk inventar justering kan forklare prisen asymmetri er

Økonomer usikre på begrunnelsen bak denne prisen asymmetri. Noen mener at denne asymmetrien kommer fra asymmetri i kostnader til inventar justering for råolje produksjonsanlegg, mens andre økonomer tyder på at denne asymmetrien kan være tegn på markedsmakt ved oljeselskaper (definert som evnen til å lade en pris over konkurransedyktig fritt marked pris). Studiet av asymmetri av bensin prisendringer som svar på råolje endringer er komplisert av flere faktorer, slik som sammenhengende leverer karakteristikker av petroleumsprodukter samt sesongmessige problemer, og økonomer har ennå ikke nådd en konklusjon på denne saken.

Forstå Siste Crude Trender
voksende kinesiske markedet trolig hjulpet føre til høyere oljepriser

Den høye prisen på råolje i løpet av sommeren 2008 er en økonomisk anomali, og økonomer har søkt å forklare dette raskt og uventet kursendring i forhold til råvarepris spekulasjoner, sterk verdens etterspørsel, OPEC monopol prising, og geologiske grenser for økt produksjon, så vel som andre. Selv om det er nok noe sant i alle disse, understreker Hamilton den lave prisen etterspørselselastisitet, sterk vekst i etterspørselen etter oljeprodukter i Kina så vel som andre utviklingsland, og mangelen på økningen i den globale produksjonen som viktige faktorer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135213.html

Previous:
Next:

bensin