Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Viktigheten av isomerene i Fuels

Isomerer er visse klasser av kjemiske forbindelser, og noen av disse er nyttig ved fremstilling av brensel som brukes til å drive kjøretøyene vi bruker hver dag. Isomerer brukes primært til å skape stabilitet og jevne brennende egenskaper i drivstoff. Isomerer

Isomerer er noen to eller flere kjemiske forbindelser som deler den samme formelen, men har ulike fysiske strukturer. For eksempel, anta en forbindelse som har formelen C3H2, noe som betyr at den har 3 karbonatomer og to hydrogenatomer per molekyl. To mulige isomerer av denne forbindelse er de strukturer CCCHH og CHCHC. Formlene som er de samme, men mønsteret av hvordan elementene bindingen er forskjellig. Derfor er disse to forbindelser kalt isomerer av C3H2.
Fuel Bekymringer

En vanlig drivstoff som brukes i dag er oktan, som har formelen CH3 (CH2) 6CH3. Det er den primære komponent i bensin. Denne spesielle drivstoff har 18 isomerer, som hver er nyttig for ulike bruksområder. For de fleste programmene er stabil brennende målet i å lage drivstoff. Visse isomerer av oktan er mer nyttig for å oppnå dette resultatet.
Nyttig Isomers

drivstoff design, de mest nyttige oktan isomerer er de som har "forgrenet "strukturer. Disse isomerer skiller seg fra de som har mer lineære strukturer. En lineær isomeren har alle sine elementer koblet i en linje, mens en forgrenet kan ligne et tre i struktur, med hvert element ikke nødvendigvis berøre andre grener. Dette forgrenet struktur fører til at oktan å brenne mer sakte og jevnt, derfor de mest brukte oktan isomerene i brensel er de med forgrenede strukturer.
Octane Rating

Når gassing bilen din, kan du merke den "oktantall" av drivstoff du bruker. Denne rangeringen er et mål på hvor fort drivstoffet vil brenne. Rangeringen bestemmes både av isomerene brukes i oktan, samt den prosent av brensel som ikke oktan på grunn av tilsetningen av et additiv slik som etanol. Den oktantall er i stor grad et mål på isomerene i en gitt drivstoff.
Totalt

Generelt isomerer er svært viktig å drivstoff design. Valget av isomer blanding i en gitt drivstoff bestemmer stort sett alle de egenskapene som drivstoff vil ha. Den eneste annen viktig bekymring i drivstoff produksjon er de tilsetningsstoffer som er satt inn, vanligvis bare å øke mengden av tilgjengelig drivstoff. Til alle praktiske formål, er drivstoff egenskaper bestemmes av isomer blandinger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135214.html

Previous:
Next:

bensin