Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hva er årsaken til at oljeprisen skal endre?

Olje er en av verdens mest populære varer. Oljen omdannes til bensin som driver våre kjøretøy og fly, olje er også en primær komponent ved fremstilling av plast. Prisen på olje er strengt kontrollert av de landene som produserer det for å maksimere deres potensial profitt. Det er andre problemer som påvirker oljeprisen også, inkludert investorer, verdens konflikter, og spørsmål om tilbud og etterspørsel. Tilbud og etterspørsel

som etterspørselen øker, oljeproduserende nasjoner redusere tilbudet for å tilføre verdi til den begrensede olje tilgjengelig i markedet. Som et resultat, i tider når forbrukerne er sannsynlig å kjøpe mer gass, for eksempel i sommermånedene, vil det vanligvis være plutselige økninger i prisen per gallon. Når forbrukerne slutte å kjøre, fly eller delta i andre aktiviteter som krever olje, vil prisene stabilisere eller lavere som tilbudet er ikke lenger ansett som verdifulle.
Spekulanter

Oil spekulantene investere i olje eller fremtidige kontrakter når prisen på varen er lav og selge den høyt for å få et overskudd. Mange føler at spekulantene er ansvarlig for å heve eller senke oljeprisen som de har en egeninteresse i å kontrollere tilbud og etterspørsel. Dette betyr at de vil holde gass fra inn på markedet for å øke etterspørselen og derfor øke prisen. Også spekulant aktiviteter og oljemarkedet ikke er direkte regulert og overvåket som børsen er, så det er vanskelig å forstå hvor mye av en påvirkning og innflytelse spekulantene har på oljeprisen.

geopolitiske konflikter

konflikter i oljeproduserende nasjoner og /eller områder av verden kan føre til at oljeprisen til å stige fra manglende tilgang på oljeraffinerier, blir transportmuligheter deaktivert, og olje blir tilbakeholdt i renter skape konflikt og forårsaker økonomisk disharmoni i andre deler av verden. For eksempel forårsaket Israels trusler om å streike nasjonen Iran med raketter en gallon av olje å stige i juni 2008. Prisen per fat gikk fra ca $ 138 i begynnelsen av juni til $ 150 i juli. I 2002 skapte uro i Venezuela oljeprisen rundt om i verden til å stige. Konflikter kan påvirke tilbudet av olje ved å redusere metoder for å overføre varen til forbrukere som vil føre til en høyere pris som tilbudet eller spådd forsyning reduseres.
Naturkatastrofer

Naturkatastrofer, som orkaner eller tornadoer, kan i stor grad påvirke prisen på olje. Oljeraffinerier, kan boreutstyr og transport systemer blir skadet og innskrenke driften når naturkatastrofer streik oljeproduserende områder av verden. Orkanen Katrina skadet noen raffinerier i Gulf Coast som hadde en innvirkning på tilbud og en effekt på gassprisene. Oljegiganten Valero Energy Corp uttalte at orkanen Rita, som truet med å skade raffinerier i Texas, ville muligens hevet gasspriser fra $ 2,77 per gallon til over $ 3.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135250.html

Previous:
Next:

bensin