Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvordan påvirker Car Eksos jordas planter og dyr?

Å kjøre en bil produserer eksos, som er en av de største kildene til forurensning menneskelig årsak i deres daglige liv. Bileksos mange giftige komponenter negativt påvirker miljøet på flere nivåer, både lokalt og globalt. Hva er i bileksos?

Car eksos inneholder sotpartikler, hydrokarboner, svoveldioksid, nitrogenoksider, karbonmonoksid og karbondioksid. Alle disse har farlige effekter på planter, dyr og mennesker. De viktigste farlige hydrokarboner produsert er benzen, som kan forårsake kreft, og polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH), som kan vises i en rekke giftige former.
Lokale Effekter av bileksos

Car eksos kan ha mange negative effekter på planter og dyr. Benzen kan forårsake kreft hos dyr og dreper planter og på vannlevende organismer. På samme måte kan sotpartikler produsert av bileksos svekke pusting, skade lungevev og forårsake kreft hos dyr, samtidig som det blir umulig for planter å photosynthesize, konvertere lys til energi.

Global Effekter av Bil Eksos

Car eksos inneholder gasser som karbondioksid som bidrar til globale klimaendringer. Slike gasser fanger varme i atmosfæren, noe som skaper en drivhuseffekt som bidrar til oppvarming av jordens atmosfære, forårsaker utbredt klimaendringer. Tilsvarende, svoveloksider og sulfater fra bileksos skaper sur nedbør.
Eksos Fra Alternative Fuels

Biodiesel reduserer mengden av hydrokarboner, karbonmonoksid og sotpartikler produsert av eksos, mens du fjerner svoveloksider og sulfater helt. Komprimert naturgass og hydrogen makt er to andre brensler blir undersøkt som reduserer bileksos.
Arbeidet med å bytte bil Eksos

Arbeidet med å redusere de negative effektene av bil eksos inkluderer redusere antall førerne med alternative transport, samt å forbedre effektiviteten av kjøretøy. Elektriske og hydrogendrevne biler er under utvikling, men er fortsatt problematisk og kostbart.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135272.html

Previous:
Next:

bensin