Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvordan er prisen på råolje Bestemt?

Ofte hører vi at prisen på råolje går opp eller ned. Med rapporter om disse endringene er det vanligvis en forklaring på hvorfor. Mange faktorer gå inn sette prisen for råolje og en endring i hvilken som helst av disse kan påvirke forbrukernes kostnader. Definisjon
Prisen på et fat olje

Produsentene selger olje ved fat. Mer spesielt er det en 55-gallon fat West Texas Intermediate råolje. Dette er en meget høy kvalitet olje som brukes for å lage bensin. Når du hører prisen på råolje går opp eller ned, viser det til den prisen for ett fat olje.
Politikk

politikk påvirker omtrent alt i våre liv, inkludert prisen på olje. Store oljeproduserende land som Saudi-Arabia, Venezuela og Russland har redusert sin produksjon av olje for å drive opp prisen. Ofte driver politikk i disse beslutningene mer enn økonomi.
Tilbud og etterspørsel
p Som med nesten alle produkter, leverandører basen prisen på mengden tilgjengelig (supply ) og hvor mye folk ønsker det (etterspørsel). Jo høyere forsyning, jo lavere pris. Jo høyere etterspørsel, jo høyere pris.
Verdens krise

hendelser som krig eller naturkatastrofer kan ha stor innvirkning på prisen på råolje. Krigen i Irak førte til dramatisk redusert produksjon fra en stor suppler av olje. Dette førte lavere forsyninger og høyere priser. Orkanen Katrina herjet av flere store raffinerier i Texas og Louisiana, og de var off-line i flere måneder. Dette betydde mindre olje raffineres til bensin og andre petroleumsprodukter. Som et resultat, var det en glut på markedet slik oljeprisen falt. Dessverre er det også redusert tilførselen av bensin, slik at prisen på gass ved pumpen økt selv om prisen på råvaren droppet.
Spekulanter

Spekulantene har vært under ild i de siste par årene, anklaget for å være en av årsakene til 2008 lavkonjunktur. Spekulantene vedder på om et marked vil gå opp eller ned. Dette markedet kan være alt fra selskapet aksjer til fast eiendom, til statsobligasjoner, til kornprisene, til olje. Hvis de satser på olje går opp i pris, vil de ønske å kjøpe forsyninger til en lavere pris og selge til en høyere pris. Dette reduserer mengden av olje tilgjengelig, og presser opp prisen.
Seasons
p Det er mer olje som brukes om vinteren enn om våren fordi olje er en hovedkilden til oppvarming for mange mennesker rundt om i verden. Jo kaldere temperaturer, jo høyere behov for oppvarming, og økt bruk av olje.
Produksjonskvoter

Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) er en kartell bestående av 12 land i Midtøsten som produserer ca 1/3 av verdens oljeforsyning. Representanter fra disse landene møtes jevnlig for å bestemme hvor mye olje de vil pumpe opp av bakken daglig. Dette påvirker hvor mye olje er tilgjengelig for kjøp på det åpne markedet. Jo mindre de produserer, vil den høyere prisen være.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135271.html

Previous:
Next:

bensin