Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvordan er prisen på drivstoff Etablert

Prisen på drivstoff, som de fleste produkter, er satt i stor grad gjennom tilbud og etterspørsel - tilførselen av drivstoff av produsenter og etterspørselen satt av brukere. Imidlertid er det flere faktorer som er unike for prising av drivstoff, som for eksempel den sesongmessige svingninger. Funksjoner

Prisen på et bestemt drivstoff er satt både av den relative tilbud og etterspørsel for sitt råstoff, vanligvis petroleum eller, i tilfelle av etanol, mais, samt tilbudet og etterspørselen av drivstoff selv. Kjøpere kjøpe drivstoff for umiddelbar levering, vanligvis nær det punktet av utvinning, eller for fremtidig levering i form av et derivat, vanligvis på en varederivatbørs.
Betydning

Når det er en mangel på en bestemt raffinert brennstoff, for eksempel om sommeren, når bensin omsetning tradisjonelt stige, øker prisen. Dette kan anspore raffinerier å avgrense mer av det drivstoff, fører til et større tilbud og lavere priser.
Effects

Når prisen på drivstoff stiger for høy, noen forbrukere vil overgangen til andre kilder. For eksempel kan de som bruker fyringsolje til oppvarming av boligene sine bytte til kull eller tre. Dette er kjent som en "strukturell" endring i etterspørsel og kan resultere i en langsiktig nedgang i etterspørselen etter at drivstoffet, selv etter at prisen senkes.
Hensyn
< p> Noen regjeringer, særlig i oljeproduserende land som Nigeria og Venezuela, vil plassere caps på den prisen som drivstoff kan bli solgt.
Misforståelser

Noen folk feilaktig tror at oljen kartellet OPEC setter prisen på drivstoff. I realiteten bestemmer OPEC hvor mye olje de skal produsere, påvirker sin pris, men ikke hardt å sette den.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135358.html

Previous:
Next:

bensin