Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Bil Throttler posisjon sensor Problemer

Dagene med en enkel gasspedal aktiverende drivstoff i bilen via kabler er lang over. Med marsjen av teknologi mer og mer av de grunnleggende elementene i en bil blir datastyrt og gasspedalen er intet unntak. Foreløpig mange modeller har det som omtales som en gass stilling sensor som er en del av utviklingen mot et fullstendig datastyrt gassen blir sett i 2008 og 2009 biler. Men datamaskiner blir hva de er, disse små dingser har sine problemer akkurat som alt annet. Hva er en Throttle Position Sensor?

Denne sensoren, selvsagt integrert med gasspedalen, er utviklet for å lese og rapportere til en bil sentrale computing enhet hva gasspedalen gjør. I de fleste systemer hittil gasspedalen er i seg selv fortsatt manuell. Imidlertid er nyere biler nå over til å konvertere et datamaskin-drevet gass som ikke er koblet i likevel med motoren bortsett fra ved computer-sensorer. På de manuelle systemer, er gass stilling sensor bygget med komponenter som er en hybrid av mekaniske og elektriske funksjoner
slitasje

grunn av det faktum at deler av throttle posisjon sensor faktisk flytter, vil de over tid lider av nedbrytning og slitasje. Det betyr slutt deler må skiftes ut. Typiske symptomer på slitasje inkluderer dårlige data som rapporteres fra sensoren. Selv om dette kan bare virke som bits og bytes fra én datamaskin til en annen, kan de uriktige koding forårsake mekaniske bestillinger til andre datamaskiner deler, noe som skaper en forvirret motor. Sjåføren kan deretter realisere en motor turtall opp på egen hånd mens du sitter i tomgang, ujevn drivstoff forårsaker at motoren stikken eller dra når du kjører, motoren kutte ut, eller ingen respons når du trykker på gasspedalen. Disse er alle forårsaket av at motoren får feil retninger fra sensoren.
Fuel Economy Svikter

En av fordelene med sensoren er at den har motoren bare gi nok brennstoff til å matche etterspørselen gitt av føreren, og ikke mer. Vitenskapen blir nøyaktige og avfall reduseres. Men med en sensor, blir feil data som sendes, slik at motoren benytter feil nivå av brennstoff. Mange ganger før sensoren svikter helt dataene vil feilaktig bestille mer drivstoff enn nødvendig. Resultatet er bortkastet gass. I perioder med stigende gasspriser, kan denne feilen være ganske dyrt. Etter hvert vokser problemet verre og en gang drivstoffgjerrig bil blir en gass guzzler verdig 1970 forbruket.
Vanskelig å teste hjemme

Sammen med datamaskiner i biler kommer mye av spesialiserte verktøy for å utføre sine diagnostikk. Uten dette utstyr, er det nesten umulig å mekanisk isolere et problem. Dessverre betyr dette at de enkle motor teori mekanikere fra en svunnen tid gjelder ikke lenger når feilsøking en bil hjemme. Throttle sensor posisjon er en av datamaskinene som for de fleste bileiere trenger en profesjonell diagnose å bestemme fix.
Replacement

fleste profesjonelle mekanikere kan håndtere jobben med erstatte en gass stilling sensor. Noen utenlandske merke biler kan kreve at du tar bilen til en forhandler eller vente på den delen som skal bestilles, men generelt er det en vanlig nok problem som mekanikere er klar over prosedyren og kan kilde del lokalt fra leverandører.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135043.html

Previous: No
Next:

bensin