Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Bensin Vs . Naturgass for energi ekvivalens

Etterspørselen etter energi er basert på etterspørselen etter tjenester, for eksempel varme i huset eller transport til arbeid . Energikilder som kan brukes for de samme tjenestene , som bensin og naturgass , har ulike energi tettheter . Forholdet mellom volumene som trengs for samme mengde energi tjenesten kalles energi ekvivalens . Konvertere til lignende enheter

Bensin er en væske og måles vanligvis i liter eller tonn , mens naturgass er et gass-og måles vanligvis i kubikkfot eller kubikkmeter , de to kan sammenlignes etter vekt eller i like volum tiltak. Oak Ridge National Laboratory gir tettheten av bensin på 0,73 tonn per kubikkmeter og en omregningsfaktor på 8,53 fat per metrisk tonn .
Nedre brennverdi

Den nedre brennverdi ( LHV ) er mest hensiktsmessig for tilsvarende energi hvis brensel vil bli forbrent i et miljø der de kondenserte gasser ikke vil bli samlet , som i bilen. Ifølge Pacific Northwest National Laboratory, LHV for bensin og naturgass er 43,448 og 47,141 MJ /kg , henholdsvis .
Høyere brennverdi

høyere oppvarming verdi ( HHV ) representerer alle av energien i et brennstoff , og er bare egnet dersom det vil alle bli fanget i forbrenningen , som ved et kraftverk . Pacific Northwest National Laboratory gir HHV for bensin og naturgass på 46,536 og 52,225 MJ /kg , henholdsvis .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135380.html

Previous:
Next:

bensin