Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Faktorer som påvirker drivstoffpriser

Drivstoffpriser ofte frustrere forbrukere, fordi de kan svinge så mye fra en måned til den neste, og selv fra en uke til den neste. Mens det er mange faktorer som påvirker drivstoffprisene, kan få forbrukerne forstår dette og bare rister på hodet i forvirring ved pumpen. Prisen på råolje

Den største faktoren som påvirker langsiktige drivstoffpriser er kostnaden av råolje, bemerker drivstoff giganten Caltex Corp på sin hjemmeside. Prisen på råolje bidrar til nesten halvparten av utsalgsprisen på gass, ifølge Caltex. Dette betyr at når kostnaden for råolje går opp, vil gass prisene på pumpen snart følge. Mange faktorer påvirker prisen på råolje, som har vært på vei oppover i mange år som en følge av sterk etterspørsel over hele verden, begrenset produksjonskapasitet og politisk ustabilitet i deler av verden som er rike på olje.

økt internasjonal etterspørsel

Sterk økonomisk vekst over hele verden og spesielt i raskt utviklingsland, som Kina, har ført til en økt etterspørsel etter drivstoff. Den amerikanske International Energy Agency mener at vi er i midten av den største økningen i oljeetterspørselen i nesten 30 år. Denne etterspørselen vil trolig fortsette å øke, som den amerikanske Energy Information Administration spår at verdens samlede forbruk av markedsført energi vil være 44 prosent høyere i 2030 enn det var i 2006.
Global Supply -og-Demand Problemer

mellomtiden har oljeselskapene ikke vært i stand til å holde tritt med denne etterspørselen. Dette er delvis på grunn av det faktum at nye rør ta tid å bli utviklet. En mangel på arbeidskapital raffinerier for å slå råolje til brukbar drivstoff også resulterer i utilstrekkelig drivstoff forsyninger og en stor prisforskjell mellom råolje og klar til bruk drivstoff. I tillegg betyr krig og politisk ustabilitet i deler av verden som produserer betydelige mengder olje at det er vanskeligere for oljeselskapene å utvinne og eksportere olje fra disse landene.
Lokalisert Forsyning-og-Demand Svingninger

Alle som har vært gjennom en orkan vil fortelle deg at når alle samtidig bestemmer seg for å gass opp bilene sine, og lager på drivstoff til generatorer, kan gassleveranser i et område tørke opp raskt og priser kan skyte i været fordi folk er villige til å betale mer for knappe ressurser. Men lokaliserte markedsforhold påvirker bare drivstoffpriser på kort sikt. Motsatt, når det er nok drivstoff til å gå rundt, kan lokal konkurranse kjøre premier nedover.
Skatter

Ulike land ilegge forskjellige avgifter på drivstoff, og ulike tilstander i US pålegge ulike skatter også. Dette betyr at hvis alt annet holdes likt, kan en forbruker i en stat betale en helt annen pris på en bensinpumpe enn en forbruker i en nabostat, selv om staten linjen ligger bare noen kvartaler unna. Mens landsgjennomsnittet bensinavgiften er 45 cent per gallon, ifølge American Petroleum Institute, kan enkelte stater betalt så lite som 19 cent per gallon, mens andre kan kreve så mye som 70 cent.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135109.html

Previous:
Next:

bensin