Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Crude Oil Extraction Teknikker

Det tar millioner av år for råolje, en blanding av hydrokarbon karbon og svovel, for å danne. De første forsøkene på å trekke denne "svart gull" skjedde i løpet av slutten av 1800-tallet, men de teknikkene som brukes til å finne olje var litt mer enn tilfeldig gjette og intuisjon på den delen av utbyggere, selv om vi fortsatt bruke noen av de samme prinsippene for å fjerne det fra bakken. Finne Oil
p Som 2010, har ingen metode vist seg 100 prosent effektive i å hjelpe geologene finne råolje innskudd. Den beste og mest lønnsomme, har teknikk olje jegere er seismiske undersøkelser. I seismisk leting, en satellitt eller mobil seismiske enheten skyter radiobølger på potensielle råolje områder og deretter sender disse dataene til en superdatamaskin som skaper en digital modell av miljøet basert på disse dataene, i henhold til oljeprodusenten Exxon Mobil.


Drilling

Pumping råolje ut av bakken gjennom et rør har vært den grunnleggende ideen bak råolje utvinning siden de tidligste bore-områder. Men mens den første boreteknikk stakk et rør rett ned i bakken, moderne borer nå har skrå boring teknikker. Generelt, viser skrå boring mye mer fordelaktig enn vertikal boring. Skrå pumper er buet, slik at de kan rotere 360 ​​grader og nå flere ulike innskudd fra samme sted.

Oljeutvinning også går ned i sjøen ved hjelp av de samme metodene som landbasert oljeutvinning, men krever spesielle typer plattformer fordi havbunnen ikke kan bære vekten av en normal rigg eller på størrelse med en solid plattform viser seg å kostbart å nå havdyp. De fleste offshore-operasjoner tjore en flytende plattform forbundet med ledere som er festet til havbunnen. De boring på grunt vann eller de som har funnet en stor forekomst kanskje ønsker å installere en permanent struktur. Bevegelige rigger, slik et skip eller en lekter, er bra for å finne oljeforekomster og samle olje fra flere mindre områder.
Oil Sands

På grunn av den minkende forsyninger naturlig råolje innskudd, oljesand - egentlig bare skitt med olje blandet i - blir lønnsomme ventures for olje gruvearbeidere. Selv med den relativt nye natur oljesand utvinning prosesser, står mengden utvinnbar olje på rundt 175 milliarder fat, andre til Saudi-Arabias oljereserver på 260 milliarder fat. For å utvinne oljesand, vil utbyggere må bulldoze land oljeholdig sand (de fleste forekomstene er nær overflaten) og deretter skille oljen fra skitt med varmt vann.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135085.html

Previous:
Next:

bensin