Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hva er noen vanlige fossilt brennstoff?

Fossilt brensel er hydrokarboner avledet fra planter og dyr som døde millioner av år siden som geologiske krefter handlet om å danne drivstoff som vi bruker i dag. Hovedtyper

De tre hovedtyper av fossilt brensel er olje, naturgass og kull.
Petroleum

Også kjent som råolje , petroleum har mange bruksområder som brensel og andre derivater. Noen av Petroleums bruker er som diesel, bensin, jetdrivstoff, etan, fyringsoljer, parafin og LPG. Petroleum er også brukt i produksjon av plast, smøremidler, voks, svovelsyre, tjære, asfalt, parafinvoks og aromatiske petrokjemi.
Natural Gas

Naturgass brukes i boliger og næringsbygg for oppvarming, kjøling og matlaging. Det kan også brukes for produksjon av plast, gjødsel, frostvæske og tekstiler
Coal
p Det er fire typer kull:. Brunkull, sub-bitumen Bitumen og antrasitt. Halvparten av elektrisk kraft i USA kommer fra kull. Det er også brukt i stålproduksjon, eksporteres og brukes i produksjon av plast, tjære, syntetiske fibre, gjødsel og medisiner.
Mindre vanlige typer

Tungolje og tjære-sand bitumen er mindre kjent og brukt på grunn av vanskeligheter og kostnader i å trekke disse fra bakken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135159.html

Previous:
Next:

bensin