Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Gass kjørelengde Technology

For mange sjåfører, er gass kjørelengde en av de viktigste hensyn i å kjøpe en ny bil eller lastebil. Drivstofføkonomi er et produkt av mange ulike faktorer, bare noen som er under en førerens kontroll. Ny teknologi lover forbedret drivstofføkonomi og drivstoff kostnadsbesparelser for sjåfører som velger sine kjøretøy med omhu. Design

Noen av de mest effektive teknologier for å forbedre gass kjørelengde innebærer design prosessen der nye biler kommer på markedet. Designere med tilgang til virtuell 3D-modellering og vindtunnel simulatorer kan perfeksjonere design for å skjære gjennom luften med minimal luftmotstand. Materialer som karbonfiber og aluminium legering kombinere styrke og lav vekt, noe som reduserer belastningen en motor må bære og dermed øke gass kjørelengde.
Engine

En annen gruppe av teknologier som spiller inn drivstoffeffektivitet innebærer design av en bilmotor. En av de største forbedringene i form av drivstofføkonomi og effekt skjedde da bilprodusentene begynte å erstatte forgassere med elektroniske injektorer, som bruker en datamaskin til å bestemme mengden av drivstoff til å injisere inn i motoren basert på bilens hastighet og input fra sjåføren. Datastyrt motor timing hjelper også øke gass kjørelengde.

Hybrider

Hybrid-elektriske biler representerer en av de mest dramatiske måter å øke gass kjørelengde. De kombinerer en elektrisk motor og batteripakke med gassmotor. Ved bremsing og nedoverbakke kjøring, bilen lagrer energi, som ellers ville gå til spille, i batteriene som driver den elektriske motoren og bistå bensinmotor senere. Den lavere effektbehov på forbrenningsmotoren betyr høyere kjørelengde sammen med rikelig med kraft.
Impact

Gass kjørelengde teknologier har flere ulike effekter på drivere og miljø. Biler som forbrenner mindre drivstoff også produsere færre skadelige karbonutslipp, og dermed bremse den globale oppvarmingen. I tillegg driver lavere etterspørsel etter bensin ned prisen på gass og olje. Førere med drivstoffeffektive kjøretøyer spare penger basert på prisen på drivstoff, som priser klatre, sjåfører som får over gjennomsnittet gass kjørelengde spare enda mer i forhold til førere av konvensjonelle biler
Alternatives
<. br>

tross for suksessen til teknologier som forbedrer gass kjørelengde, alternative drivstoff kjøretøyer tilbyr en mulighet til å fjerne behovet for bensin. Utvidet rekkevidde elektriske biler operere helt på batteri, med en liten bensinmotor lade batteriene bare hvis de blir utarmet på en lang kjøretur. Hydrogen celle drivstoff kjøretøyer brukes hydrogen for å produsere en elektrokjemisk reaksjon som lader et batteri og gir utslipp av bare vanndamp. Andre eksperimentelle og utvikling biler bruker etanol og naturgass som brensel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135328.html

Previous:
Next:

bensin