Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Diesel Fuel Kjennetegn

En riktig forståelse av diesel egenskaper er viktig for alle som fører et kjøretøy utstyrt med en dieselmotor. Kjennskap til noen grunnleggende egenskaper kan hjelpe deg å sikre at drivstoffet du setter inn i motoren din ikke kommer til å forårsake langsiktige skader. Hver er lett identifiserbare, og krever ingen faglig kompetanse i identifisering og håndtering av drivstoff. Cetantall

I lekmann vilkår, er cetantallet (eller rangering) et mål på hvor fort drivstoffet antennes etter kompresjonsslaget i en dieselmotor. Diesel er konstruert for å raskt og fullstendig brenne etter komprimering slag (etter at den når øvre dødpunkt). Diesel drivstoffer med lavere cetantall vil ha en tendens til å brenne langsommere, noe som ikke er optimal i de fleste bilindustrien. Ifølge CDX eTextbook, ved hjelp av diesel med et cetantall høyere enn 35 til 40 - avhengig av motorens tenningssystem - er viktig for effekten av motoren. Bruk av diesel drivstoff med en cetantallet som er for lavt vil gi startvansker, samt en reduksjon i drivstofføkonomi. Chevron setter et minimum cetantall av 40 for alle dieselolje den produserer.
Viskositet

Ifølge Chevron, er viskositeten en viktig faktor i forstøving og forbrenning av drivstoff gjennom dysene. Chevron advarer om at diesel drivstoff som ikke er i samsvar med ASTM D 975 standarden kan bli gjort til feil viskositetsspesifikasjoner. Som kan lede, omtrent som en feil cetantallet, til tap av makt og dårlig drivstofføkonomi. CDX eTextbook bemerker at feil drivstoff viskositet kan skade motorens innsprøytningssystem.
Cloud Point

Skyen poenget med diesel er viktig for lav temperatur diesel drivstoff drift. Råolje inneholder naturlig parafin voks, som i dieselolje forblir i betydelige mengder selv etter raffinering. Ifølge Chevron, vil denne voksen smelte og bli inert ved 100-180 grader Fahrenheit. Dette er normalt. Imidlertid, når drivstoffet avkjøles til lavere temperaturer, vil voks begynne å "bunnfall" ute av brennstoffet, noe som gir brenselet en uklart utseende. Punktet hvor den parafinvoks blir merkbar anses blakningspunkt. Ifølge den uavhengige Towers of Washington, typiske diesel har en sky punkt på ca 40 grader Fahrenheit. De fleste motorer vil fortsette å kjøre på dette stadiet, men vær oppmerksom på at dette er en forløper til pour point.
Pour Point

Cooling diesel videre under skyen punkt vil bringe drivstoffet til flytepunkt. Den flytepunkt er punktet hvor parafinen blir så tykk at drivstoffet får en gel-lignende konsistens, og vil ikke strømme. Chevron tilnærmer at dette skjer på 6-10 grader Fahrenheit under blakningspunkt for brennstoffer som ikke har flytepunkt depressiva tilsatt. The Independent Towers of Washington sier at motoren vil mislykkes i å kjøre på og under pour point.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134847.html

Previous:
Next:

diesel Fuel