Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Dieselolje Typer

Diesel olje er drivstoff spesielt produsert til makten dieselmotorer. Mest diesel oljer er utledet fra petroleum, men noen er produsert ved hjelp av gasser, planter og annet biologisk materiale. Noe tettere enn vanlig bensin, er diesel kategorisert i henhold til kvaliteter inkludert tyngde, renhet og kilde. Hver type har forskjellige egenskaper og oppfører seg annerledes i motorer. Konvensjonelle og lavsvoveldiesel

Diesel drivstoff, samtidig som dieselmotorer for å få bedre drivstofføkonomi enn vanlige bensinmotorer, fører også til en høyere produksjon av nitrogenoksid og sot, hovedsakelig på grunn av sin høyere svovel innhold. For å oppfylle miljøkravene i mange land må noe av dette svovel fjernes før diesel kan brukes som brensel i bilmotorer. Konvensjonell diesel har ca 500 deler per million av svovel.
Ultra-Low-Svovel Diesel

Siden 2006 har USA krevd at alle dieselmotorer brenne ultra- lav-suflur diesel, som ikke inneholder mer enn 15 deler per million svovel. Denne endringen lov dieselmotorer til å bruke sine katalysatorer og feller for å redusere utslipp av nitrogenoksid og sot. Enheten kan ikke brukes før uten å bli tilstoppet av den relativt høye svovelinnhold tilgjengelig diesel.
Klassetrinn Nei 1D og nr. 2D

Diesel brensel har varierende tettheter, som påvirker hvordan drivstoffet forbrennes i en motor. Diesel kommer i to hovedtyper klassetrinn: 1D og 2D. Klasse 1D, jo lettere av de to, gjør at motoren kan starte lettere i kaldt vær, mens 2D foretrekkes for high-speed motorer.
Biodiesel

kjølvannet av den siste toppene i prisen på olje, har det vært økt interesse for produksjon av drivstoff avledet fra andre kilder enn petroleum, inkludert biodiesel, som er produsert fra biologisk materiale, ofte vegetabilsk olje og animalsk fett. Utførelsen av biodiesel i motorer er sammenlignbar med petroleumsbasert diesel og biodiesel har vist seg å produsere mindre utslipp.
Gass til væske Diesel

Gass-til-væske (GTL) dieselmotorer fremstilles ved hjelp av Fischer-Tropsch-prosessen med konvertering av gasser til flytende brensel. Gassen som brukes kan være naturgass, eller det kan utledes fra visse typer kull og biomasse. GTL diesel har vist seg å gi lavere eksosutslipp enn vanlig diesel. GTL drivstoff vanligvis lider av en liten tap av drivstofføkonomi, men dieselmotorer er allerede betydelig mer effektiv enn motorer som brenner bensin.
Blended Diesel

Diesel er ofte sammensatt av en blanding av forskjellige typer av dieseldrivstoff. Nylig har biodiesel begynt å bli jevnlig blandet inn med vanlig, petroleumsbasert diesel. En drivstoff, kalt B-20, består av 20 prosent biodiesel og 80 prosent vanlig diesel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134846.html

Previous:
Next:

diesel Fuel