Hvordan Degree en Chevrolet Cam

I en fire-takts forbrenningsmotor, er kamakselen ansvarlig for åpning og lukking innsug og eksos ventiler. Som ventilene åpner og lukker, de tillater drivstoff og luft inn i sylinderen, og deretter la eksploderte drivstoffdamper å gå ut av sylinderen inn i eksosanlegget. Ventilen sekvensering må være perfekt timet med rotasjon av stemplene for at en motor til å fungere ordentlig, og oppnå maksimal effektivitet. Du trenger
Ombygd Chevy motor, w /utsatt timing tannhjul og stempel hoder
Timing grad hjulet
Timing måleur
ligaen for å holde måleuret (følger med timing måleur)
En lang arm skiftenøkkel eller pipenøkkel håndtak w /stikkontakt.
Vis flere instruksjoner
en

monter motoren, inkludert veivakselen, stempler, ventiler og kamaksel i henhold til produsentens spesifikasjoner .
2

Identifiser taktmerkene på forsiden av veivaksel og kamaksel før du installerer timing kjeden. Juster disse to merkene slik at de peker mot hverandre.
3

Kontroller at ventilene i nr. 1 stempel er både lukket. Fordi veivakselen roterer to ganger for en enkelt kamaksel revolusjon, er det mulig å justere taktmerkene og fortsatt har to deler ute av fase. Hvis ventilene i nr. 1 stempel er åpne, sakte roterer veivakselen en fullstendig revolusjon klokken og kontrollere at begge ventiler er nå stengt.
4

Bolt timingen grad hjulet til forsiden av motorens veivaksel. Bolt graden hjulet pekeren til forsiden av motorblokken. Rett pekeren rett over null mark på graden hjulet.
5

Installer timing måleuret i nummer én sylinder. Denne enheten måler høyden av stempelet i sylinderen. Denne enheten skal plasseres slik at den målestokk berører sentrum av stempelet hodet, ikke sidene eller edge.
6

Drei veivakselen med klokka til nummer én stempelet når øvre dødpunkt (TDC) . Stempelet er nå på toppen av sin oppadgående reise. Kontroller at graden hjulet peker på forsiden av motoren er justert med "Zero" på graden hjulet.
7

Drei veivakselen med klokka til timingen måleuret festet i nr. 1 stempel leser 0,250 . Sjekk gradene på timing grad hjulet. Ta opp denne graden lesing. Dette er en "i det øvre dødpunkt lesing" (ATDC)
8

fortsette å rotere veivakselen med urviseren slik at stempelet til å reise gjennom sin syklus på bunnen av sylinderen, og en tilnærming TDC. Som stempelet tilbake mot toppen av sylinderen, stopp veivakselen rotasjon når timingen måleur igjen leser 0.250.
9

Sjekk timingen grad hjulet på forsiden av motorens veivaksel. Dette grad målingen, som er en "før øvre dødpunkt" (BRDC) lesing, bør være den samme som den avlesning tatt opp ved begynnelsen av prosessen, den "etter øvre dødpunkt" måling.
10 < p> sammenligne de to målingene. Hvis disse målingene er de samme, er timingen grad hjulet nøyaktig satt til TDC. Veivakselen kan returneres til øvre dødpunkt posisjon, og timingen kjeden installert mellom kamaksel og veivaksel. Dersom BTDC og ATDC målinger varierer, er timingen grad hjulet ikke satt nøyaktig til absolutt øvre dødpunkt. Gjenta prosessen til de to målingene er identiske for ATDC og BTDC målinger.
11

Drei veivakselen klokken slik at den nylig identifiserte øvre dødpunkt måling linje med timing merke på kamakselen. Installer en timing kjede eller timing belte, slik at disse to merkene er justert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133845.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance