Hva er funksjoner av Rear Water Crossover på Intake Manifold?

Inne i en forbrenningsmotor og frest inn i motorblokken er små porter som tillater kjølevæske å sirkulere gjennom metall blokk. Kjølevannet pumpes gjennom disse passasjer blir varmen fra motorblokken og overfører varmen til kjøleren hvor den er fjernet i det omliggende luft. Den frostvæsken bærer også varme til bilens varmeapparat kjerne, som driver ovnen inne i bilens kupé. Den bakre vann crossover er en av disse interne passasjer kjølevæske. Kjølevæskekretsløpet

Tre vann crossover passasjer er malt i en motor inntak manifold. Som frostvæske /kjølevæske strømmer gjennom disse passasjene, er varmen fjernet fra inntaket manifold. Den bakre vann crossover strømmer fra den høyre side av motoren til den venstre side av motoren bak motorens forgasser. Mekanikere som ikke er kjent med motoren antar at alle tre passasjer er avgjørende for bilens operasjonen. Deres antagelse er feil. Den bakre vann crossover er ikke en nødvendig kjølevæske passasje, og i mange motorer baksiden av vann crossover er blokkert av bilens distributør.
Temperatur Overvåking

Uten bakre vann crossover passasje fra venstre til høyre side av motoren, renner kjølevæske opp gjennom inntak manifold via fronten og midtre vann crossover. De bakre vannkanalene i topplokk kan tappes for temperatur-overvåking enheter, for eksempel termostater, termoelementer, eller temperatur målere. Kjølevæsken som renner gjennom sentrum og terminkursen vann crossover fjerner tilstrekkelig varme fra inntaket manifold.
Bilder ettermarkedet deler Installasjon

Mange mekanikere bare oppdage den savnede bak vann crossover når gjenoppbygge et bilens motor, eller når du skifter OEM inntak manifold med høy ytelse ettermarkedet produkt. Mekanikk er overrasket over å oppdage den bakre vann crossover er ikke frest inn ettermarkedet inntak manifold.
Bilder utskiftbare deler under montering

Under automotive design prosessen, ingeniører fatte vedtak om kostnadseffektiviteten av sine produkter. Den bakre vann crossover passasjer frest inn i motor blokka topplokk gi produsenten strategiske og finansielle samlebånd fordeler. Siden de bakre vann crossovers er ikke avgjørende, kan høyre og venstre side topplokk skal installeres om hverandre. Disse delene speiler hverandre, noe som forenkler motorens monteringsprosessen. Ved å designe topplokket med en front og bak vann crossover passasje, kan den ene delen være installert på venstre eller høyre side av motoren.
Manufacturing Kostnadsbesparelser

Den bakre kjølevann passasje som er frest inn i topplokket også gir produsenten mulighet til å tappe dette området for bilens varmeapparat slange tilkoblinger. Bilens varmeapparat kjerne er forbundet med motoren i nærheten av kupeen. Ved å bruke den bakre kjølevann passasje i topplokket, kan selskapet bruke mindre lengder av mater slange for den nye tilkoblingen. I det lange løp, kortere lengder av varmeren slangen redde selskapet hundretusener av dollar over livet av kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133846.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance