Bil Alignment Teknikker

Hvis riktig gjort, kan et hjul innretting legge forholdene til rette for alle fire dekkene til å rulle uten å skli eller dra som oppstår med en bil som har feiljustert hjul. Teknikker for å justere en bil varierer, men de fleste nesten hver butikk som gjør hjul justeringer i dag bruker en justering rack, som er avhengig av datastyrte sensorer for å måle hver av de ulike spesifikasjonene som trengs for å gjøre en bil justering riktig. Vinkler og spesifikasjoner

Caster, som er målt i grader og er forover eller bakover tilt av styringsgruppen knoke sett fra siden av bilen, styrer plasseringen på dekket som berører veien med forhold til en midtlinje trukket gjennom rattstamme støtte. Positive caster resultater i toppen av styringsgruppen knoke bli vippet mot baksiden av bilen (som foran rattet på en sykkel) og vice-versa for negativ caster (som hjulene på en handlevogn). Caster kan kontrollere om det er en "pull" til en side som bilen kjører.

Camber er den innover eller utover tilt av hjulene sett fra fronten av bilen og er positiv eller negativ.

Toe reflekterer forskjellen i avstand målt mellom forsiden og baksiden av hvert dekk i et sett med venstre side og høyre hjul. "Toe in" ligner hva en persons føtter se ut når tærne er pekte innover. "Toe-out på svinger" måler hvor mye brattere innsiden rattet svinger som bilen svinger.

Tracking beskriver retning av forhjulene i forhold til bakhjulene.

Alignment teknikker

Når datamaskinen målingene er gjort, faller det til teknikeren å foreta nødvendige justeringer. Generelt blir trinse justert først, deretter camber (sammen med en kapasitet av caster), deretter tå blir justert, og, hvis det har vært repareres, er en kontroll av tå-ut i svinger utført. Sporing kan eller ikke kan trenge å sjekke.

Å justere caster, må kontroll arm bli forskjøvet slik at kulen er flyttet enten mot fronten eller baksiden av bilen. Avhengig av merke og modell av bilen, dette oppnås ved å legge til eller fjerne shims (som er små, flate biter av metall som er klemt fast i siden av kontroll arm), justere strut rod, snu en eksentrisk bolt eller endre posisjon av styrearmaksler bolter i avlange hull.

Camber justering foretas ved å flytte kontroll arm innover eller utover uten forover eller bakover bevegelse av kuleledd. Igjen, kan shims og eksentriske bolter brukes til å oppnå denne justeringen, men noen biler som har MacPherson struts gjør ingen avsetning for enten caster eller camber justeringer.

Toe justeres ved å forlenge eller forkorte (ved vending) slipset stenger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133585.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance