Hvordan identifisere kjølemediegassen

kuldemedier er klassifisert etter deres kjemiske make-up, og hver har en internasjonalt anerkjent kort navn, brukes i stedet for navnet på gassene 'fulle kjemiske struktur. Hvis du ønsker å identifisere et kuldemedium ved sin merket kode, kan du bruke det som kalles "R nummer" for å finne ut hvilken gass du har ved å sammenligne den med en liste over godkjente kuldemedier. Koden er basert på kjemisk struktur og en tilordnet nummereringssystem. Du trenger
Internet
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk at gassen du ser på har et nummer med en R prefiks. "R" står for kuldemedium, og hvis "R" ikke er tilstede, er gassen du prøver å identifisere sannsynligvis ikke et kjølemiddel.
2

Sjekk tallene etter R. Disse vil avhenge av den kjemiske gruppen kjølemiddelet tilhører. Følgende regler gjelder bare for hydrokarboner og hydrokarbon derivater. Det første siffer i koden tilsvarer antallet fluoratomer i kjølemediet. Det neste tall i sekvensen viser til antallet av hydrogenatomer i den kjemiske pluss en. Den tredje nummer refererer til antallet av karbonatomer i den kjølemiddel minus en, og den fjerde nummer refererer til mengden av umettede karbon-karbon-bindinger som er tilstede. Når kjølemiddelet har kun en karbon-binding, eller ikke holder noen umettede karbon-karbon-bindinger, er det null utelatt fra koden. Noen ganger koden vil ha en liten bokstav, "a" for eksempel, etter tallet. Dette refererer til den aktuelle isomer (konfigurasjon) av kjemikaliet.
3

Sjekk om det første nummeret av R-koden er en fire, fem, seks eller syv. Dette betyr at kjølemediet er enten en zeotropic blanding (4), en azeotrop blanding (5), en diverse organiske forbindelse (6), eller en uorganisk forbindelse (7). Disse første tallene refererer ikke til den detaljerte sammensetningen av kuldemedium, men har blitt tildelt til gruppen for å skille dem fra hydrokarbongruppen og hverandre.
4

Se den internasjonalt godkjente listen av kuldemedier å identifisere kjølemiddel. Denne listen kan bli funnet på nettsteder som drives av slike organisasjoner som American Society of Varme, Kjøling og Air-Conditioning Engineers eller International Institute of Refrigeration.
5

Sørg for at koden er nøyaktig den samme som som finnes på etiketten på kjølemediegassen du prøver å identifisere. For eksempel er en blanding med en "A" etter en tre-sifret nummer et annet kjølemiddel til den samme R tall med en "B." Dette er fordi mens begge blandinger inneholder de samme kjølemediet ingredienser, er mengden av hver ingrediens brukt i blandingen annerledes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133807.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance