Hvordan erstatte en 2003 Subaru toppakning

Enten du kjører en Forester, Legacy eller Outback, endring av toppakning i en Saturn er i utgangspunktet den samme prosedyren, med unntak av topplokk dreiemoment spesifikasjoner. Uansett hvorfor du har tenkt å bytte toppakning, de fleste av de delene som ligger i nærheten av motorblokken må komme ut eller kobles fra sin samling. Denne jobben er vanligvis utført av en profesjonell mekaniker, snarere enn en hobby. Du trenger
Ratchet og socket
skrutrekker
Kjølevæske
Ny toppakning
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Begin prosessen når motoren er kald. Skille kablene fra batteriet. Sett en beholder under radiatoren og la kjølevæsken renne fra kjølesystemet. Slipp drivstoff linjen trykk.
2

Etikett navnet på hver bil del på et lite stykke papir. Merke den delen som du fjerne eller koble komponent. Fjern eller koble fra slangene, feste bolter, wire eller deksler og andre øvre motor bildeler, inkludert eksosmanifolden, timing kjeden og inntak manifold.
3

Kople ut flere slanger enten via unlatch ting en brakett, skru en bolt eller forsiktig gli enheten fra forsamlingen: kamaksel posisjon sensor, veivaksel posisjon sensor, positiv veivhuset og blow-by slangen. Husk plasseringen av hver bil komponent.
4

Fjern festeboltene i et sikk-sakk mønster som starter med bolt no. 1 i nedre venstre side hjørne i en Subaru med en 1,8-liters motor. Bruk en skrutrekker til å bidra til å løfte den slitte pakning av motorblokken. Tørk og rense utsiden av pakningen anleggsflaten. Undersøke sylinderenheten for slitasje. Den warpage kan ikke gå over 0.002 inches. Sitt den nye pakningen på motorblokken og justere enheten med pluggene.
5

Smør sylinder bolter og gjenger med motorolje. Stramme boltene i sekvensen Subaru Selskapet anbefaler. Du kan bestemme riktig rekkefølge for din Subaru ved å se på en reparasjon manuell. For eksempel på en Subaru med en 1,8-liters motor boltene på toppen utsiden av sylinderen inkluderer nos. 6, 2, 3 og 7. Boltene på den øvre delen av sylinderen er nos. 9, 1. og 8.. De nederste boltene på sylinderen innbefatter 5 og 4.. Bunnen utenfor skruer av sylinderen omfatter nos. 11 og 10.. Trekk til festeboltene til 22 fot-pounds, 43 fot-pund og 47 fot-pounds.
6

Place ren motorolje i reservoaret sin under panseret og fyll kjølevæske tank. Forbered drivstoffsystemet ved å slå av tenningen på i omtrent fem sekunder og deretter slå den av cirka 10 sekunder. Gjør dette mange ganger uten motor spy. Starte bilen og undersøke om det er lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133806.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance