Hva skjer når en termostat sitter fast ?

Når en termostat sitter fast det kan være to problemer. Først når man har fast åpen , så bilen får ingen varme og vil forbli kaldt , hvis det er fast lukket, og bilen vil bli overopphetet og forårsake store skader på motoren , rendering det ubrukelig. Termostat Funksjon

Hovedfunksjonen til bilens termostat er å kontrollere flyten av kjølevæske på motoren . Når kjøretøyets motor har nådd sin korrekte driftstemperatur termostat åpnes , slik at den strømmende kjølevæsken for å absorbere varmen fra motoren. Bilen kjølevæske leder varmen bort fra motoren til radiatoren å avkjøle seg.
Årsaker

bilens termostat kan bli ødelagt av flere grunner . For eksempel, hvis din radiator cap er defekt , er kjølevæskenivået lav på grunn av en lekkasje , eller det er utilstrekkelig luftstrøm sirkulerer gjennom radiatoren din , vil termostaten blitt alvorlig kompromittert og mister evnen til å bistå i absorberende og spredendedesign motorens varme.
Test termostat

Test din termostat for å se om den er skadet . Start bilens motor og røre den øvre radiator slangen. Dersom slangen ikke føles varmt etter at motoren er varmet opp , betyr det at bilens termostat er ikke åpning og bør byttes ut. Også vurdere å fjerne termostaten og dyppe den i en kjele med kokende vann . Det bør åpne hvis ikke skadet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133767.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance