Hva er et egt Reading?

EGT, eller utløpsgass som temperatur, er temperaturen i utløpet som kommer ut av motoren post-combustion. EGT er en god indikator på motorens ytelse og leses ved hjelp av en pyrometer. Pyrometer

pyrometer er et mål for ekstremt høye temperaturer samt en sonde. Sonden er plassert på utløpssiden av forbrenningssyklusen, men varierer dens nøyaktige beliggenhet fra bil til bil. For store dieselmotorer, vil sonden plasseres etter turbinen. På andre biler kan det være innenfor eksosmanifolden.
Viktigheten

Pyrometre er mye brukt med dieselmotorer, fordi flertallet av dieselmotorer har turboladere. En motor med turbolader eller et kompressor bør ha et pyrometer på grunn av sin raske reaksjonstid. Biler med økt makt funksjoner som turboladere eller kompressorer kan endre temperaturen raskt. Hvis noe sånt som en blokkert luftstrøm ikke blir oppdaget raskt nok kan det føre til alvorlig skade på motoren.
Læring fra EGT

EGT kan fortelle sjåføren viktige ting. Dersom EGT er meget høy bilen kan kjøre for mager. Dersom EGT er lav, kan bilen skal kjøres for fet. Det er også en advarsel hvis en sjåfør blir for hardt på motoren sin. Pyrometeret vil ofte bli rød hvis temperaturen er over hva det skal være under normal drift.
Pris

Som i 2010, pyrometers koster fra $ 200 til $ 500. Den største forskjellen i pris er om du får en analog eller digital lest opp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133504.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance