Hvordan Tune Tenningsinnstilling

I nesten alle biler fra midten av 1980-tallet og tidligere, sette timingen var et vanlig vedlikehold. Vanligvis, helst en stor tune-up ble utført (cap, rotor, punkter, plugger og ledninger), timingen måtte settes. I den nye tid, er timing elektronisk satt, og det er ingen enkel måte å fremme eller retard timing. Denne endringen førte til misforståelse at å sette timing på en eldre bil er en kompleks oppgave, når det faktisk er det en relativt enkel en. Du trenger
Ratchet
Socket satt
Timing lys
Lommelykt
Vis flere instruksjoner
en

åpne panseret og finn produsentens informasjon klistremerke. Det er vanligvis på panseret eller radiator støtte strålen.
2

Les klistremerket og finn timing informasjon. Det vil indikere "grader før øvre dødpunkt" på et visst turtall (f.eks 5 grader før øvre dødpunkt ved 750 RPM).
3

Løsne ned bolt i bunnen av distributøren med en skralle og socket slik at den kan dreies for hånd. Distributøren er funnet ved å trekke tennplugg ledninger fra motoren, når du kommer til enden av ledningene, har du nådd distributør
4

titt på fronten av motoren og finn veivakselen. trinse. Det er den største skive nær bunnen av motoren. Du vil merke et hakk eller en strek på skivene, er dette taktmerket. Legg også merke til at det er merker med påstemplet på motoren rett bak skivene. Disse indikerer grader før øvre dødpunkt.
5

Koble alligator-style klemme på timing lys til den positive batteripolen og klippet den andre kabelen fra lyset på til nummer én tennplugg ledning . Dette bestemmes av avfyring orden på bilen.
6

Start motoren og la den oppnå normal driftstemperatur.
7

Aim timingen lys på veivakselen trinse mens en assistent holder bilens RPM på hastigheten notert på informasjon klistremerke.
8

Trekk avtrekkeren på timing lys og en strobe lys begynner å blinke. Når lyset er på, er dette den øvre dødpunkt punkt. Observere hvor timing merke på veivakselen skivene er i referanse til merkene på motoren.
9

Sammenlign dette med nummeret som er oppført på den informasjonen klistremerke.
10

Snu distributør og gjenta trinn 8 og 9 til streken på veivakselen skivene på linje med riktig grad merking på motoren.
11

Slå kjøretøyet av når riktig timing er oppnådd og stram distributør lock-down bolt.
12

Fjern timing lys forsynings-ledninger fra batteriet og fôret ledningen fra tennpluggen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133459.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance