Hva er inni en Transmission?

En bilens girkasse sender kraften fra motoren til hjulene. Hvis en bil har en manuell girkasse, skifter driver tannhjul for hånd. Mange biler har en automatisk girkasse, som skifter uten hjelp fra føreren. De to hovedtyper av overføring tjener samme grunnleggende funksjon og inneholde noen av de samme deler. Uansett, er overføring en komplisert del av hvilken som helst bil, og spiller en helt avgjørende for driften. Gears

Motoren kan teoretisk slå en sjakt som direkte driver hjulene. Denne type system snart ville nå sitt øvre grense, men fordi hjulene kunne bare snu så fort som motoren kunne sveiv. De ulike tannhjul i overføringen la motoren gå på en ganske jevn hastighet, om bilen går fort eller sakte.
Clutch

I en manuell girkasse, motoren slår en sjakt som masker med et gir til å gi kraft til hjulene. Som bilen akselererer og føreren skifter til et høyere gir, akselen maskene med det neste giret, som svinger hjulene raskere enn den forrige gear. Clutchen er enheten i en manuell girkasse som maskene akselen med riktig utstyr.
Momentomformer

momentomformer gjør for en automatisk girkasse hva en clutch gjør for en manuell girkasse. De tre komponenter i momentomformeren er pumpen, statoren og turbinen. I tillegg til å overføre kraft til hjulene, gjør at torque converter motoren for å holde i gang selv når bilen er stoppet uten at sjåføren å engasjere en clutch.
Fluid
< p> I en automatisk girkasse, tar ingen fysisk kontakt sted mellom akselen fra motoren og girene som slår hjulene. I stedet bærer overføring væske kraften fra motoren til hjulene gjennom en prosess som kalles "hydraulikkobling." Manuelle girkasser også bruke væske til å smøre de mekaniske delene, noen bruker smøremidler som ligner på automatgir væske, mens andre bruker vanlig motorolje
tetninger og pakninger

Transmission væske. reiser til flere steder i hele transmisjonshuset. For å holde den lekker ut, en rekke sel og pakninger lage en helt inneholdt kabinett. De to viktigste selene hindre væske lekker der overføringen møter motoren i fronten av bilen og der akselen blir å flytte hjulene i baksetet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133795.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance