Hvordan du bytter termostat på en 1999 Dodge Dakota Truck

The 1999 Dodge Dakota bruker en tradisjonell, tid-testet mekanisk termostat for å holde motoren i gang ved ca 190 grader. Når motoren varmes opp, fører det til damp å passere gjennom "jiggle" på termostaten, som i sin tur fører til at fjæren i termostaten som skal komprimeres. Den komprimere fjæren åpner en ventil i termostaten, slik at varme radiator fluid å passere fra motoren inn i toppen av den Dakota radiator, hvor den kjøles ned og deretter strømmer fra bunnen av radiatoren tilbake inn i motoren. Radiatoren bruker overføringsverdi til å kjøle ned væsken: The kjølevæske renner inn i en smal, vertikal tank på den ene siden av radiatoren der det føres inn i dusinvis av enda smalere flate aluminiumsrør klemt mellom hundrevis av små aluminiumsribber. Kjøleluften strømmer gjennom finnene, å lede varmen med det: varmeoverføringer fra fluidet til den aluminium til luften. hele radiatoren er verdiløs og Dakotas motoren er i fare hvis det enkle termostaten svikter. Hvis den ikke kan måle temperatur og åpne for å sirkulere kjølevæske, kan din Dodge Dakota overopphetes. Du trenger
Radiator dreneringspannen
7/16-inch dyp brønn socket
Ratchet
Shop håndkle
Skraper
Trykkluft
RTV pakning maker
trakt
Vis flere instruksjoner
en

Locate nedre radiatorslange. Klem de to komprimering tappene på radiator slangeklemme til å løsne klemmen press og trekke slangen av radiatoren. Drenere væske inn i en radiator drenering pan. Skyv slangen tilbake på radiator og fest den med klemmen gang drenert.
2

Finn T-Stat boliger på Dakota. For å gjøre dette, spore den øvre radiator slangen fra radiatoren til stedet der den kobles til Dakota motor. Slangen kobles til T-Stat huset på samme måte som den nedre radiator slangen kobles til radiatoren. Fjern klemmen fra slangen ved å klemme komprimering kategoriene sammen med en tang. Trekk slangen av T-Stat bolig og skyv slangen ut til siden.
3

Fjern de to 7/16-inch bolter fra T-Stat bolig med en dyp brønn socket og skralle, løft deretter T-Stat bolig utenfor Dakota inntak manifold. Dette utsetter termostat.
4

Løft termostaten ut av Dakota med fingrene og plugge hullet med en klut. Dette hindrer alt fra å komme inn i inntaket mens du vaske av pakningsrester.
5

Skrap pakningsrester off bunnen av inntak manifold og bunnen av T-Stat boliger. Blås overflaten av inntak av med trykkluft.
6

Spre en tynn streng med RTV pakning maker på den nederste kanten av T-Stat boliger.
7

Trekk butikk håndkle ut av inntak manifold og plassere den nye termostaten inn i hullet. Enden med våren submerges inn i hullet og hviler på en maskinert leppe.
8

Plasser T-Stat boliger over termostaten og skru den tilbake på plass med de originale bolter.

9

Skyv radiator slangen på T-Stat bolig og fest den med klemmen.
10

Åpne radiator lokket på toppen av radiator. Plasser en trakt inn i tanklokket og hell drenert radiator væske tilbake i radiatoren. Kjør Dakotas motoren gå i fem minutter med radiatorlokket av. Dette fortrenger luft fra kjølesystemet. Etter Termostaten åpner og sykluser, er det en god tid for å legge til radiator og destillert vann 50-50 til væsken når filler halsen. Lukk radiator cap.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133464.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance