Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 6 Speed ​​Mazda

Oljeskift i en 6-trinns Mazda i ikke mye forskjellig fra modell til modell. Motoroljen blir lagret i en panne i bunnen av motoren. På bunnen av kjelen er et støpsel. Støpselet i en middels stor metall skrue med en gummipakning rundt slutten. Du kommer til å trenge å fjerne metallplugg fra pannen og la oljen renne ut av pannen. Du er også nødt til å skifte oljefilter. Oljen filter er koplet til motorens rett ved siden av kokekaret, som holder oljen. Oljen filteret ser ut som et metall som kan skrus inn i bunnen av motoren. Du trenger
Jack
Jack står
oljeavtappingsbeholder
Ratchet sett
oljefilter verktøy for fjerning
oljefilter
Motorolje
Vis mer Instruksjoner
en

Plasser jekken under støtten punkt på høyre side av Mazda og heve den. Plasser en jack stand på støtte punkt og senke høyre side av Mazda på støttebenet. Gjør det samme for venstre forsiden. Den fremre enden av Mazda skal nå være helt ut av bakken.
2

Slide under den fremre enden av Mazda, slik at du ser opp på motoren. Finn Motoroljesumpen, bunnpanne plugg og oljefilter. Bunnpannen er metal panne med boltene går rundt ytterkanten tilkoblet i bunnen av motoren og bunnpannen pluggen er metallet bolten på baksiden av bunnpannen og oljefilteret metallet kan på den side av bunnpannen.
3

Plasser oljeavtappingsbeholder under bunnpannen bunnpluggen og fjern oljepluggen med skralle sett. La motoroljen helt renne ned i oljen renne pannen i ca 5 minutter. Når oljen er helt tappet fra bunnpannen erstatte bunnpannen bunnpluggen.
4

Skyv oljeavtappingsbeholder under oljefilteret. Koble oljefilteret fjerningsverktøyet av oljefilteret og bruke verktøyet til å hjelpe vri oljen filtreres av motoren. La motoren olje til helt avløp fra oljefilteret hullet.
5

Fyll ny olje filter opp med ny motorolje. Skru en ny oljefilteret inn i bunnen av motoren tett. Fjern oljeavtappingsbeholder ut fra under Mazda. Bruk jekken til å bidra til å fjerne støttebenet på begge sider av fronten og senk den fremre enden av Mazda til bakken.
6

Åpne Mazdas panseret og finn peilepinnen. Peilepinnen vil være på førersiden av motoren og som vanligvis har en rød håndtak. Fjern peilepinnen fra røret og sett trakten inn i røret. Hell den anbefalte type og mengde motorolje inn i trakten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132392.html

Previous:
Next:

oljeskift