Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endre et oljefilter på en 2005 Mazda protesjé

The oljefilter på 2005 Mazda protesjé hindrer sedimenter og metallspon fra å komme inn i motoren. Når motoren går oljen er trukket fra bunnpannen inn i oljefilteret, hvor selve filtreringen finner sted. Den filtrerte oljen går deretter inn i motoren og smører de bevegelige delene. Et tett oljefilter vil ikke filtrere oljen effektivt, slik at sedimenter og metallspon å gå inn i motoren. Dette kan forårsake betydelig skade på bilens motor. Du bør skifte olje filter hver gang du bytter olje. Du trenger
Jack
Jack står
Hansker
oljefilter skiftenøkkel
Olje fange pan
Nytt olje filter
Vis flere instruksjoner

1

Jack the frontof bilen opp og plasser bukker under rammen av bilen. Det er utpekt sporene bak forhjulene for jack står å sitte. La bilen ned på jack stands. Pass på at bilen sitter trygt på bukker før du får under bilen.
2

Climb under bilen og finne oljefilteret. Oljefilteret er plassert på baksiden av motoren rett over bunnpannen.
3

Sett hanskene på og prøve å løsne oljefilteret med hendene. Slå oljefilteret mot urviseren. Hvis filteret er for stram til å fjerne med hendene, bruke en olje filter fjerning skiftenøkkel designet for at filteret størrelse. Sett filternøkkelen på oljefilter og skru det mot klokken for å løsne den.
4

Place oljen fange pan på bakken under området oljefilteret. Fullfør fjerne oljefilteret fra motoren. Pass på at det gamle oljefilteret pakningen kommer av med oljefilteret.
5

Tørk oljefilteret boligområde med en ren fille slik at det nye filteret vil sete riktig.
6 < p> Sett litt olje rundt gummipakningen å gi oljen montør en strammere segl på forsiden av oljefilterhuset.
7

Skru det nye filteret på gjengene med hånden før gummipakningen ligger tett inntil festing av oljefilterhuset. Når filteret er tett inntil vendt, stramme filteret en halv-sving.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132457.html

Previous:
Next:

oljeskift