Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Consumer Guide to Motor Oils

Mange forbrukere helle liter olje i sine biler hvert år, men vet ikke det første om hvorfor det er nødvendig eller hva det gjør. Sannheten er, er motorolje en av de viktigste faktorene i den langsiktige vedlikehold av bilen din. Endring av olje regelmessig og velge den oljen som er best for bilen din er like viktig som å sette drivstoff i bilen før du kjører. Før du gjør en kjøpsbeslutningen, gjøre deg kjent med det formål og typer av motor olje tilgjengelig. Hvorfor Motor Oil er viktig

Motor olje er et smøremiddel som holder hundrevis av bevegelige deler i bilens motor fra å gni opp mot hverandre og forårsaker slitasje. Det reduserer friksjon, tillater bilen å starte lett, holder motoren ren, blokkerer noen små hull mellom stempelringer og sylinderveggene, og hindrer rust og korrosjon. Det holder også noen fremmedlegemer borte fra motordelene.

Etter en periode, bryter motorolje ned i motoren og mistet effekt. Forurensninger samles opp i olje og få den til å tape viskositet, og tilsetninger i oljen er brukt opp i normal drift av kjøretøyet, hvoretter korrosjon og oksydasjon kan skje. Av disse grunner er det viktig å skifte olje ofte og som anvist av din auto servicesenter.
Typer Motor Oil

Motor olje kommer i forskjellige viskositetsgrader og disse er referert til som SAE (Society of Automotive Engineers) viskositetsgrader. Det finnes to typer SAE klassifikasjoner: multigrade og monograde. Multigrad oljer kan brukes i en rekke temperaturer, og det monograde oljer har kaldt vær begrensninger. I kaldere temperaturer, kan en monograde olje flyter ikke tilstrekkelig for å beskytte motoren før den har varmet opp til driftstemperatur

vanlig motor olje type har to tall og en bokstav, for eksempel 10W -. 30.. Det første tallet refererer til den lave temperaturen viskositet, eller viskositeten til oljen når motoren er kald. Det andre tallet refererer til høy tempe-ratur, eller viskositeten til oljen når motoren er ved driftstemperatur. Et høyere antall viskositet rating vil ikke flyte like lett som et lavere tall, og dermed et lavere tall er bedre for kaldere temperaturer.
P Det er en rekke andre rating systemer inkludert API (American Petroleum Institute), ACEA (Association des CONSTRUCTEURS Européens d'Automobiles), ILSAC (International Glidemiddel Standardisering Advisory Committee), og OEM (Original Equipment Manufacturer) godkjenninger, som gir ytterligere informasjon om motor olje, men for den typiske forbruker disse er ikke like viktig som viskositet rating.
Velge rett Motor Oil

Den beste måten å vite hvilken type motor olje er riktig for ditt kjøretøy er å konsultere bruksanvisningen, som vil gi deg riktig smøremiddel karakteren. Hvis du ikke har brukerhåndboken, vil mange auto deler butikker har en referanse manuell og vil være i stand til å slå opp din bilmerke og modell og fortelle deg hva slags motor olje er riktig for motoren din.

Akkurat som med bensin, det er forskjellige grader av motorolje, fra god til bedre å best. Disse kommer til å variere i pris og ytelse og fra merke til merke. En god motor olje er egnet for den daglige sjåføren, mens den beste motor olje kommer til å være nødvendig for kjøretøy med spesialverktøy bekymringer eller drivere som har konkrete resultatmål. Du bør konsultere med en pålitelig auto servicesenter for å hjelpe deg å avgjøre hvilken klasse som er best for deg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132299.html

Previous:
Next:

oljeskift