Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er hensikten med Motor Oil?

En bil motor er "hjertet" av kjøretøyet, og må opprettholdes med de riktige mengder motorolje. Formålet med motorolje er å smøre, rense, beskytte, kjølig og noen ganger gjenopprette motorytelse. Smøring

Når en bil er startet, motordeler inkludert stemplene skaper friksjon i motoren. Som bilens hastighet er hevet, vil stemplene arbeide hardere for å pumpe olje gjennom motoren. Motor olje skaper en glatt belegg på smøring slik at de bevegelige delene kan mer flytende bevegelser. Uten oljens smøring, er friksjon i bevegelige deler av motoren sterkt kompromittert og komprimering er redusert, noe som resulterer i manglende evne til å nå optimale nivåer av hastighet og ytelse.
Protection

Belegget på smøring at olje gir også beskytter motoren. Tenk deg for eksempel å plassere to stykker av bevegelige metall mot hverandre. Over tid, uten smøring, vil metallet begynner å slites bort. Dette er hvordan en motor skal utføre uten motor olje. Motorolje beskytter motorens bevegelige deler kommer i kontakt med hverandre.
Rengjøring

Motor olje renser motoren for rusk. Etter hvert som oljen pumpes gjennom motoren, samler oljen rusk når den sendes. Avfallet samles deretter opp på innsiden av oljen og dispensert inn i oljefilteret av bilen. Denne prosessen holder motoren ren for rusk og materiale som samler seg fra vanlig bruk.
Cooling

motsetning til vanlig oppfatning, er frostvæske ikke ansvarlig for hele bilens kjølesystem mekanisme ; frostvæsken på radiatoren avkjøler bare den øvre del av motoren. Friksjon i motorens bevegelige deler skaper varme. Motorolje er ansvarlig for kjøling av friksjonen som skapes i bilens nedre deler, inkludert veivakselen, timing tannhjul, stempler, stang lagrene og kamaksel, ifølge Motor Oil Evaluator nettside. Uten motor olje kjøleevne, vil motoren være utsatt for hyppige overoppheting.
Gjenopprettingsytelse

Noen motorolje er ansvarlig for motor restaurering. Spesiell motor oljeblandinger som det av syntetiske og høy-kjørelengde er formulert for å gjenopprette funksjon av motoren. Over tid, kan høy kjørelengde forårsake en motor til å utføre mindre enn tilfredsstillende. Disse motor oljer brukes til å gjenopprette motoren tilbake til normal fabrikken, som gir økt kompresjon og ytelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132634.html

Previous:
Next:

oljeskift